Canan Kaya

CHP'nin PM toplantısı hararetli geçecek!

ABONE OL

CHP PM, bugün olağanüstü toplanıyor... Toplantı öncesi genel merkezden edindiğim izlenim ise oldukça kritik geçeceği yönünde.

Bu haftaya, geçtiğimiz çarşamba gecesi internete sızdırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li yöneticilerle yaptığı Zoom toplantısı damga vurdu. Pek çoğunuz günlerce koşulan videoyu izlemişsinizdir ama kısaca özetlemek gerekirse; partide 'değişim' başlığını açan İmamoğlu'nun, CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve partinin ağır topları diyebileceğimiz PM üyeleri ile yaptığı kapalı bir toplantıyı içeriyordu. Toplantıdaki isimler, bugün saat 13:00'da yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında görevden alınan il ve ilçe başkanlarının göreve iadesi için toplanacak imzaları organize ediyorlardı.

Videonun sızdırılmasının ardından yapılan ilk yorum "CHP'de kaset savaşları mı başladı?" oldu. Toplantıya katılan isimler, kaydın sızdırılmasına tepki göstererek gizli bir şey yapmadıklarını ve tüzüğe göre hareket ettikerini söyleseler de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisine yakın isimler bunun etik dışı olduğu görüşünde. Keza, CHP lideri cuma akşamı Habertük TV yayınında toplantıya dair etik olmayan taraflarının olduğunu söyledi ve "Tekrarlandığında gereğini yaparım" dedi.

Yaşananların ardından dünkü belediye başkanları toplantısında ilk kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında bir hayli soğuk rüzgarlar estiği söyleniyor. Genel merkezde gerçekleştirilen belediye başkanları toplatısının gergin geçtiği ve 'değişim' talebinin yeniden gündeme getirildiği aktarılmakta.

Ancak görünen o ki bugünkü PM toplantısı dünden daha hararetli geçecek. Toplantıda ağırlıklı olarak bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasına yönelik yapılan itirazlar görüşülecek. Ayrıca bazı il örgütlerinde Yönetim Kurulu sayılarının artırılması talebi de gündem başlıkları arasında olacak.

 

 

İTİRAZLARIN REDDEDİLMESİ BEKLENİYOR

Bu sıraladıklarım zaten beklenen gündem maddeleriydi. Asıl çarpıcı olan kulis şu: Genel merkeze yakın kaynaklarımın aktardığına göre; il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasına yapılan itirazların oylamada yeterli çoğunluğun sağlanamayacağı için reddedileceği görüşü hakim. 

İMAMOĞLU'NUN TOPLANTISINA KATILAN BAZI İSİMLER GERİ ADIM ATTI

Bir diğer önemli gelişme ise İmamoğlu'nun toplantısında ismi geçen parti yöneticilerinden bazılarının geri adım atmış olması. Toplantıda olmayan ancak videoda imza vereceği söylenen bazı isimlerin "Ben PM toplansın diye imza vereceğimi söyledim. Elbette genel başkanın arkasındayım" dediği söyleniyor.

Şimdi gözler, saat 13:00'da gerçekleşecek olan PM toplantısında. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile İmamoğlu’nun online toplantısına katılan diğer isimlerin tamamının, PM toplantısına katılmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Gergin geceçeği beklenen toplantıda yaşanan gelişmeleri bilgi edindikçe sizlere aktarmaya devam edeceğim.

twitter takip