İstifa etmişti... Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet'teki görevine geri döndü!

%C4%B0stifa+etmi%C5%9Fti...+Aykut+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya,+Cumhuriyet%E2%80%99teki+g%C3%B6revine+geri+d%C3%B6nd%C3%BC%21;
ABONE OL

Geçtiğimiz gün Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini duyuran Aykut Küçükkaya, gazeteye geri döndü.

Önceki gün Twitter'dan yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyuran Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, istifasını geri çekti.

Küçükkaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda görevine geri döndüğünü şu ifadelerle duyurdu:

"Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin, Cumhuriyet emekçilerinin ve gazetemizin gerçek sahibi okurlarımızın daveti üzerine görevimin başındayım. Yarın “Cumhuriyet’ten Okurlara” başlıklı köşemde “Sen çok yaşa Cumhuriyet, TGS” diye sesleneceğim. @cumhuriyetgzt @TGS_org_tr"

Cumhuriyet yönetimi, Küçükkaya'nın istifasını 2 Ağustos Pazartesi günü (yarın) yapılacak olan toplantıya kadar bekleteceğini duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Küçükkaya, geçtiğimiz perşembe günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada; Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun'un, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi gazetecileri sendikadan istifa etmeye zorlaması, aksi takdirde Genel Yayın Yönetmenliğini bırakmasını istemesi üzerine bu kararı aldığını belirtmişti.

Küçükkaya, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

 

CUMHURİYET AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Küçükkaya'nın istifasının ardından Cumhuriyet yönetimi de bir açıklama yayımlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"1. TGS’nin başlattığı Toplu Sözleşme görüşmesi, bugün saat:11.00’de Cumhuriyet gazetesinde başlamıştır.

2. Bu yasal süreç devam edecektir. Cumhuriyet yönetimi sendikal faaliyetlere karşı değildir. Sendika, uzun yıllardır Cumhuriyet gazetesinde örgütlüdür.

3. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na göre, gazetelerin genel yayın yönetmenleri işverenin temsilcisi olarak kabul edilmektedir. Bu yasal hüküm nedeniyle, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın TGS üyeliğinden ayrılması, bu süreçte yasa gereğidir.

4. Bu yasal durum karşısında Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın sendikadan istifa etmek yerine gazetedeki görevinden istifa etmesi tamamen şahsi kararıdır.

5. Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın istifasının yürürlüğe konması konusu 2 Ağustos 2021 Pazartesi gününe kadar bekletilecektir."

twitter takip