Canan Kaya

ÖZEL | Maden ve Petrol İşleri'nden Menzil Cemaati'nin şirketine ihale!

ABONE OL

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Menzil Cemaati'ne bağlı Dehlevi Petrol Hafriyat Gıda A.Ş.'ye ihale verdiği ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün, merkezi Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü'nde bulunan Dehlevi Petrol Hafriyat Gıda İnşaat Tarım Hayvancılık Enerji Üretimi San. ve Tic. A.Ş. şirketine ihale verdiği ortaya çıktı.

Medyakoridoru'nun ulaştığı bilgiye göre; 20.02.2024 tarihinde sonuçlanan ihalenin teklif bedeli 1 milyon 316 bin TL olurken, teminat bedelinin 2 milyon lira olduğu görüldü.

 

Çok sayıda şirketi olan Menzil Cemaati'nin son yıllarda kamudan aldığı ihalelerin artış göstermesi ise dikkat çekiyor.

Dehlevi A.Ş'nin internet sitesinde bağlı şirket Edep İnşaat'ın tanıtım yazısında; Kastamonu Bölge Komutanlığı ve Van Erciş Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra hastane, belediye gibi kamu kurumlarını da inşa ettikleri duyurulmuş.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketi ile 23 Şubat’ta 147 milyon TL’lik “COVID-19 PCR Testi Hizmeti Alımı” sözleşmesi imzalayan Sağlık Bakanlığı’nın, aynı şirkete 21 Ocak’ta da 34,1 milyon TL’lik ihale verdiğini ortaya çıkarmıştı.

BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı da 24 Aralık 2023 tarihli haberinde; AKP’li Şile Belediyesi’nin, Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli şirketten 1,2 milyon TL değerinde gıda kolisi aldığını duyurmuştu.

twitter takip