Canan Kaya

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ne zaman, nerede buluşacak?

ABONE OL

Bir süredir aralarında soğuk rüzgarlar esen CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yakın bir tarihte bir araya gelecek...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) büyük kurultayından bu yana araları açık olduğu bilinen CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki buzlar eriyor. İki isim, yakın bir tarihte yüz yüze görüşme gerçekleştirecek.

Bu iddiayı geçtiğimiz gün ilk olarak Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz gündeme getirdi. Saymaz, Sözcü TV yayınında, Kılıçdaroğlu'nun Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'yı ziyaret ettikten sonra İmamoğlu'nu aradığını ve tanıklıklarını anlattığını söyledi. Saymaz, ikili arasında iyi bir görüşme geçtiğini ve Kılıçdaroğlu'nun çevresinde bulunan bazı milletvekilleri ile İmamoğlu'na yakın isimlerin iki siyasetçiyi bir araya getirme çabası içinde olduklarını, yakın bir tarihte de bir araya geleceklerini belirtti.

Aslında süreç, CHP’li bir milletvekilinin geçtiğimiz günlerde İmamoğlu’nu ziyaret etmesiyle şekillendi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na yakın olan bu vekille yaptığı görüşmede “Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) benim başımın tacı. Türkiye Belediyeler Birliği seçimi bittikten sonra gelip Ankara’da Kemal Bey ile yemek yemek istiyorum” dedi ve Kılıçddaroğlu da bu teklife olumlu karşılık verdi.

Peki iki isim ne zaman ve nerede bir araya gelecek? Görüşmenin içeriği ne olacak?

Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklardan öğrendiğim bilgiye göre; İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, bayramdan sonraki hafta Ankara'daki Ahlatlıbel Tesisleri'nde yemekte bir araya gelecek. 

Kaynaklar, görüşmenin içeriğine ilişkin şimdilik detaylı bilgi vermiyor ancak İmamoğlu'nun bu görüşmeyi talep etmesinin en temel nedeninin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına talip olması ve bu yöndeki hazırlıklarını hızlandırması olabileceğini ekliyor.

Çünkü İmamoğlu'nun da cumhurbaşkanı adayı olmak istediği kamuoyunda uzun süredir bilinen bir gerçek. Yavaş'ın bu yöndeki çalışmalarını hızlandırmış olması da iki isim arasındaki rekabeti artırmış durumda. Dolayısıyla İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu ile arasndaki buzları eritip, aday olması durumunda işbirliği içerisinde olmak isteyebileceği güçlü bir ihtimal olarak karşımızda duruyor.

Bayram öncesi ve bayramdan sonraki hafta, özellikle de CHP'deki gelişmeler açısından oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor.

Detayları aktarmaya devam edeceğim.

 

twitter takip