Lider Galatasaray’ı ağırlayacak olan FOMGET iddialı: “Tek hedefimiz şampiyonluk”

Lider+Galatasaray%E2%80%99%C4%B1+a%C4%9F%C4%B1rlayacak+olan+FOMGET+iddial%C4%B1:+“Tek+hedefimiz+%C5%9Fampiyonluk”
ABONE OL

Pazar günü sahasında Galatasaray’la karşı karşıya gelecek olan ABB FOMGET, puan farkını 2’ye indirip şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Didem Çam / Serbest Gazeteci
[email protected]

 

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 27’nci haftasında pazar günü sahasında Galatasaray’ı konuk edecek olan ‘son şampiyon’ Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET, bu maçın hazırlıklarına devam ediyor.  62 puanla lider konumunda olan Galatasaray’ın 5 puan gerisinde 57 puanla ikinci sırada yer alan ABB FOMGET, kalan maçlarda Galatasaray’la puan farkını kapatıp şampiyon olmanın hesaplarını yapıyor.

Takımın genel havasının iyi olduğunu dile getiren ABB FOMGET Teknik Direktörü Cumali Enginar, Galatasaray maçı öncesi taraftara da seslenerek şunları söyledi:

“Göreve başladığımız hafta, Galatasaray’la aramızda 7 puan fark vardı. Puan farkının kapanacağını ve şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu o zaman da söylüyorduk. Fark kapanmaya başlayınca her şey daha iyiye gitmeye başladı. Çalışmalarımız güzel gidiyor. Şu an için genel havamız gayet iyi. Taraftarımız sağ olsun, maçlarımıza geliyor ama Galatasaray maçında daha çok destek olurlarsa bu durum motivasyon anlamında oyuncuları da çok etkiler.”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİTMEK İSTİYORUZ”

Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Enginar, “Bütün maçlar zor. Bazı maçlar farklı bittiğinde dışarıdan kolay gibi gözüküyor ama inanın çok zor. Her maça yukarıdakilerle oynuyormuş gibi hazırlanıyoruz. Aşağının yukarının artık bir önemi yok. Herkes çok iyi top oynuyor. Sadece birinci olan takım Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. Bu durum da insanlar üzerinde tabii ki bir baskı yaratıyor. Oyuncularımla birlikte, Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. O yüzden bizim tek hedefimiz var; şampiyonluk. Şampiyon olamasak da futbolun doğrularını oyuncularımıza aktarmak ve önümüzdeki sezona doğru yatırımlarla girmek istiyoruz” diye konuştu.

“KADIN FUTBOLUNA İLGİ AZ”

16 yıldır antrenörlük yaptığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Kadın futboluna geçen yıl ilgi duymaya ve FOMGET’i takip etmeye başladım. Bu sene de kadın futbolunda antrenörlük yapıyorum. Kadın futbolunun olduğunu biliyorduk ama çok duyulmadığı için biz antrenör olmamıza rağmen bile, ilgimizi geçen sene çekti. Kadın futboluna ilgi maalesef az. Düşünün, kadın futbolunda bir antrenöre bile ulaşamıyorsanız demek ki bir sıkıntı var yani. Ama maçların yayınlanmaya başlamasıyla bir ivme yakalandı diyebiliriz. İnsanlar izledikçe kadın futboluna ilgi de artıyor. Tabii ki, şu an için hala gerideyiz” açıklamasında bulundu.

“ALTYAPI KÜLTÜRÜ OTURMALI”

“Çok yetenekli ama ham oyuncular var” diyen Cumali Enginar, kadın futbolunda altyapının önemine değindi.

Altyapıya önem verildikçe kadın futbolunda kalitenin de artacağını ifade eden Enginar, “Mutlaka altyapı kültürünün oturması lazım. Erkeklerde altyapı kültürü oturdu. Oyuncular yukarıya doğru akademik bilgilerle geliyor. Oyunculara, oyunsal anlamda tüm donanımlar yükleniyor. Futbolcular, böylece yukarı taşınıyor. Biz FOMGET olarak altyapımıza çok önem veriyoruz. Diğer kulüpler de mutlaka veriyordur ama daha çok önem vererek bence kaliteyi artırabiliriz. Yurt dışından da iyi oyuncular getiriyoruz. Onların da buraya katkısı oluyor. Kadın futbolu bence zamanla çok iyi yerlere gelecek. Ama en kısa sürede gelmesi önemli” şeklinde konuştu.

“FUTBOL, SADECE ERKEKLERE ÖZGÜ BİR OYUN DEĞİL"

Futbolun sadece erkeklere özgü bir spor olmadığının altını çizen Enginar, şunları kaydetti:

“Futbol erkek sporu gibi gözüküyor ama kız çocuklarının da onlara yakın bir performans sergileyebileceğini düşünüyorum. Tabii ki erkeklerin farklı yapısı var ama kızlarda da çok iyi oyuncular var. Futbola yatkınlıkları çok iyi. Koordinasyonları çok iyi olan oyuncular var. Özellikle, küçük yaş grubunda olan oyuncular jöle gibi. Onları istediğiniz şekilde yoğurabiliyorsunuz. Futbola 7-8 yaşlarında başlandığı zaman onları bir kıvama getiriyorsunuz. Koordinasyonunu ve koşusunu düzeltiyorsunuz. Aynı zamanda futbol mantığını da düzeltiyorsunuz. Onun için kızlar bu işi yapabilir. Sadece erkeklere özgü bir oyun değil. Zaten Avrupa bizim önümüzde. Geçenlerde izlediğim bir videoda, kızlar o kadar güzel futbol oynuyordu ki birbirlerini ezberlemişlerdi resmen. Bizde de daha ileri neden olmasın?”

“KAYNAK YETERSİZ”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kadın futboluna da kaynak ayırması gerektiğini belirten Cumali Enginar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erkek ligine finansal para ayrılıyorsa en azından buraya da bir kaynak aktarılmalı. Sonuçta bu çocuklar, hepimizin çocukları. Yurt dışına gittiğimizde bizleri temsil ediyorlar. Bence kaynak olarak yetersiz. Daha çok kaynak aktarmaları gerekiyor.”

twitter takip