DHA'dan, Medyakoridoru'na açıklama!

DHA%E2%80%99dan,+Medyakoridoru%E2%80%99na+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

Demirören Haber Ajansı, eski Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mücahit Yolcu'nun açıklamalarını yalanladı.

Demirören Haber Ajansı (DHA), eski Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mücahit Yolcu'nun Medyakoridoru'na verdiği röportajdaki beyanlara yönelik açıklamada bulundu.

Yolcu'nun, röportajda belirttiği "İşten çıkarıldığımı SGK'dan öğrendim" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten DHA, eski çalışanın şirkete ihtarname yolladığını ve bu ihtarnamenin de "istifa" olarak işleme alınacağının İK servisi tarafından kendisine ihtar edildiğini ifade etti.

İşte, DHA'nın o açıklaması:

"Mücahit Yolcu Gerçekleri Saptırıyor

Mücahit Yolcu, "İşten çıkarıldığımı SGK'dan öğrendim" iddiasının aksine, ayrılmak istediğini ve başka işlerle meşgul olacağını beyan edip çıkışını istemiştir. Kendisine bunun mümkün olmadığı söylendiğinde ise kuruma fazla mesai ücretleri ve izin hakkı gibi alacaklarının verilmediği gerekçesiyle ihtarname göndermiştir. Yolcu'nun insan kaynakları (İK) müdürlüğümüzle görüşmelerinde de kendisine iddia edildiği gibi hak kaybı durumunun söz konusu olmadığı, fazla mesai ücreti gibi hak etmiş olduğu tüm işçilik alacaklarının ilgili dönemlerin maaş bordrolarında tahakkuk ettirilmek suretiyle eksiksiz olarak her ay düzenli olarak hesabına yatırıldığı bunun da bordrolarda açıkça ispatlanabileceği belirtilmiştir. Dolayısıyla Yolcu'nun ihtarnamesi iş kanunu kapsamında istifa olarak nitelendirilmekte olup,  "İstifa " olarak işleme alınacağı bilgisi, İK servisi tarafından kendisine ihtar edilmiş, kendisi de bunu kabul etmiştir.

Yolcu, şirketimizle ilişiğinin kesilmesinin hemen ardından başka bir tv kuruluşuyla anlaşmıştır,  ihtarnameyi göndererek, iş akdini tek taraflı sonlandıran kişi kendisidir. “İşten çıkarıldığını SGK' dan öğrenmiş olması" gibi bir durum söz konusu değildir.

Mücahit Yolcu'nun tüm bu süreci yakından takip etmesine  karşılık, gerçekleri çarpıtarak yalan beyanda bulunması, şirketimizi zan altında bırakan ve kurumsal imajını zedelemeye yönelik tüm iddialarla ilgili yasal haklarımızı hukuki yollarla kullanacağız"

twitter takip