Demirören Medya'da büyük skandal! Kadın çalışan, yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı!

Demir%C3%B6ren+Medya%E2%80%99da+b%C3%BCy%C3%BCk+skandal%21;+Kad%C4%B1n+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fan,+y%C3%B6netim+kat%C4%B1ndan+ayakkab%C4%B1lar%C4%B1yla+ge%C3%A7ti%C4%9Fi+i%C3%A7in+istifaya+zorland%C4%B1%21;
ABONE OL

Demirören Medya Grubu'ndan bir hak ihlali haberi daha geldi...

Bir süredir çalışanlarına yönelik hak ihlalleri haberleriyle gündemden düşmeyen Demirören Medya Grubu'nda, bu kez 'pes' dedirtecek bir gelişme yaşandı. Hatırlanacağı üzere gruba bağlı yayın yapan Hürriyet gazetesinin 45 çalışanına işten çıkarıldığı haberi evlerine gönderilen tebligatla bildirilmiş ve tazminatları ödenmemişti. Geçtiğimiz mart ayında ise koronavirüs tedbiri olarak CNN Türk'e bağlı çalışan muhabir ve kameramanlar dışarıya kurulan konteynera hapsedilmiş ve binaya giriş çıkışları yasaklanmıştı...

Medya tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu skandallara bu hafta bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 5 gün önce Demirören Medya Grubu'nda medyada daha önce hiç duyulmamış bir skandal yaşandı. Eylül 2019'dan bu yana kanalda Güvenlik Görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katından ayakkkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı. İstifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldı. Dün Demirören Medya'ya eşyalarını almak için giden Tüzer, eşyalarını alamadığı gibi, binaya girişinin de yasaklandığını öğrendi.

*Zeynep Tüzer

"CNN TÜRK GENEL MÜDÜRÜ MURAT YANCI, ASİSTAN VUSLAT ORHAN VE GÜVENLİK MÜDÜRÜ ZAFER DİNÇSOY BENİ AŞAĞILADI"

Medyakoridoru'nun telefonla ulaştığı Zeynep Tüzer, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

"İşim gereği yönetim katına çıkıyordum. Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören'in asistanı ve kuzeni Vuslat Orhan, beni görünce aşağılayıcı bir şekilde "Ne işin var burada" diyerek katı terk etmemi istedi. Ben de aşağıya indim. Ancak bu kadar ağır derecede suçlanacağımı bilemiyordum. Çünkü Vuslat Orhan bu olayın hemen ardından "Halıya ayakkabılarıyla bastı" diyerek beni yönetime şikayet etmiş. Yönetim de bağlı bulunduğum Talon Güvenlik Hizmetleri'ni aramış ve şirket de direkt çıkışımı verdi.

Aslında biz temizlik personelleriyle birlikte sürekli yönetim katına gidip, güvenlik açısından odaların kapısını açıp, kilitliyorduk. Ama bu konu üzerinden gerçekten çok aşağılandım ve sesimin medyada duyulmasını istiyorum.

TALON GÜVENLİK: ÇOK MAHÇUBUZ, ARADA KALDIK

Önce istifaya zorladılar tabii. Ancak kabul etmeyince "Proje değişikliği yapmak ister misin" diye sordular, onu da kabul etmedim. Bağlı bulunduğum Talon Güvenlik ise bana kıdem ve ihbar tazminatımı vereceklerini söyledi.

Ben de kesinlikle kabul etmeyeceğimi, suçsuz olduğumu ve işime devam etmek istediğimi belirtip sundukları belgeyi imzalamadım. Dün itibariyle de ücretsiz izne çıkardıklarını söylediler. Sözleşmeli olduğum şirket hiçbir şekilde arkamda durmadı ve "Biz bu durumdan dolayı çok mahçubuz, arada kaldık, ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

"CNN TÜRK GENEL MÜDÜRÜ MURAT YANCI "NE İŞİ VAR PİS AYAKKABILARLA BURADA" DEDİ"

Bu arada beni yönetime şikayet edenlerden biri de CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı. Yancı, "Ne işi var bunun pis ayakkabılarla burada" diyerek beni hem Meltem Demirören'e, hem de Güvenlik Müdürü Zafer Dinçsoy'a şikayet etmiş. 

"EŞYALARIMI VERMEDİLER, BİNAYA GİRİŞİMİ YASAKLADILAR"

Son olarak dün eşyalarımı almak için kanala gittim ancak binaya girişim yasaklandığı için onları da vermediler. Ben suçsuzum ve asla korkmuyorum, sonuna kadar da hakkımı arayacağım."

twitter takip