Yapay zeka odaklı kurulan Microsoft AI'ın başına Mustafa Süleyman getirildi!

Yapay+zeka+odakl%C4%B1+kurulan+Microsoft+AI%E2%80%99%C4%B1n+ba%C5%9F%C4%B1na+Mustafa+S%C3%BCleyman+getirildi%21;
ABONE OL

Microsoft, Google'ın 2014 yılında satın aldığı yapay zeka girişimi DeepMind'ın kurucu ortaklarından Mustafa Suleyman'ı yapay zeka biriminin CEO'su olarak işe aldı.

webrazzi'de yer alan habere göre; Microsoft, Google'ın 2014'te satın aldığı yapay zeka girişimi DeepMind'ın kurucu ortaklarından Mustafa Suleyman'ın, Copilot AI girişimlerine liderlik etmek üzere işe alındığını duyurdu. Suleyman, şirketin CEO'su Satya Nadella'ya bağlı olarak Microsoft AI'ın başkan yardımcısı ve CEO'su olacak.
 
Suleyman, 2022'de Google'ın ana şirketi Alphabet'ten ayrılarak Inflection AI adlı yapay zeka girişimini kurmuş ve bu girişimin kurucu ortağı ve CEO'su olarak tanınmıştı. Satya Nadella, Inflection'ın kurucu ortağı ve baş bilim insanı Karén Simonyan'ın da girişimin birkaç çalışanıyla birlikte Microsoft AI'ın baş bilim insanı olarak Microsoft'a katıldığını açıkladı.
 
Yeni Microsoft AI grubu, Bing, Windows ve diğer Microsoft ürünlerinde yer alan Copilot üzerinde çalışacak. Tüketici yapay zeka ürünleri ve araştırmaları da bu grubun altında yer alacak. Nadella, reklam ve web hizmetleri CEO'su ve Copilot, Bing ve Edge'i geliştiren ekibin başkanı Mikhail Parakhin'in Suleyman'ın altındaki yeni organizasyona katılacağını belirtti.
 
Inflection AI, geçen haziran ayında Microsoft, Reid Hoffman, Bill Gates, Eric Schmidt ve Nvidia'nın katıldığı yatırım turunda 1.3 milyar dolar yatırım almıştı. Inflection'ın eski Mozilla yöneticisi Sean White'ı yeni CEO olarak atadığı ifade ediliyor.
 
twitter takip