Halk TV'nin işten çıkardığı editör Medyakoridoru'na konuştu: Cafer Mahiroğlu üzerimize yürüdü

ABONE OL

halktv.com.tr'de editör olarak çalışan ve dün işine son verilen 3 çalışandan biri olan Ali Isıyel, Medyakoridoru'ndan Canan Kaya'nın sorularını yanıtladı...

Halk TV'nin dijital haber portalı halktv.com.tr'de, editör olarak çalışan Ali Isıyel, Fırat Yeşilçınar ve Batuhan Batan'nın görevlerine dün itibariyla son verilmişti...

Çalışanlar, Clubhouse'ta açtıkları "Halk TV'den nasıl kovulduk?" adlı odada ve Twitter'da yaptıkları paylaşımlarda, sansür ve mobbinge'e maruz kaldıklarını öne sürmüşlerdi. Halk TV'nin imtiyaz sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu'nun, kendilerini abcgazetesi.com adlı haber sitesine de haber yazdıkları gerekçesini öne sürerek işten çıkardığını beyan eden çalışanlar, bu siteye haber yazdıklarını ve bunun etik olmadığını kabul ettiklerini de ifade etmişlerdi.

Medyakoridoru, bu gelişmelern ardından işten çıkarılan editörlerden Ali Isıyel'e ulaştı ve dün Halk TV binasında neler yaşandığını sordu.

Isıyel, halktv.com.tr'nin özellikle de TELE1 ve KRT TV kanallarıyla ilgili haberlerin neredeyse tümüne, CHP ile ilgili de olumsuz haberlere sansür uyguladığını belirtirken, dün işlerine son verildikten sonra Cafer Mahiroğlu'nun şoförünün tartışma esnasında üzerlerine yürüdüğünü söyledi.

Isıyel'in beyanlarını sormak için sorularımızı ilettiğimiz Cafer Mahiroğlu sorularımızı yanıtsız bırakırken, bugün telefonla ulaştığımız halktv.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk ise cevap hakkını kullanmak istemediğini söyledi.

twitter takip