Yayıncılığını 'hak ve özgürlükler' üzerine kuran Halk TV, sendikaya karşı çıktı!

Yay%C4%B1nc%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+%E2%80%99hak+ve+%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BCkler%E2%80%99+%C3%BCzerine+kuran+Halk+TV,+sendikaya+kar%C5%9F%C4%B1+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Halk TV'nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu'nun, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu iş sözleşmesi imzalamak için masaya oturmak istemediği konuşuluyor...

Hak ve özgürlükleri savunduğu iddiasıyla yayıncılık yapan ve yayıncılığının temelini bu kavramlar üzerine oluşturan Halk TV’nin, çalışanlarının sendikalaşmasına karşı olduğu belirtiliyor.

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS,) Halk TV’de yeterli sayıya ulaştı ve haziran ayında Çalışma Bakanlığından toplu iş sözleşmesi için yetki aldı. Ancak Halk TV patronunun bu yetkiye itiraz ettiği ve sendikanın yaklaşık üç aydır süreci diyalog ile çözmeye çalıştığı ortaya çıktı.

TGS’nin, CHP’li bazı milletvekillerini de devreye soktuğu ancak Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu’nun sendika ile masaya oturmak istemediği söyleniyor. Kanalda program yapan kimi gazetecilerin ise süreçten haberdar olduğu ve rahatsızlığını patron ile paylaştıkları konuşulurken, Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın bu süreçte nasıl bir tavır takındığı ise bilinmiyor.

Diğer yandan TGS’nin, bugüne kadar sorunu kamuoyuna neden duyurmadığı da merak konusu oldu.

 

twitter takip