Taliban infaz listesi hazırladı! Ev ev dolaşıp gazetecileri arıyor!

ABONE OL

Terör örgütü Taliban'ın hedefinde Afganistan'da bulunan gazeteciler var. Basın mensupları kendilerine gelen tehdit telefonlarını mesajları paylaştı.

Terör örgütü Taliban'ın yönetimine geçen Afganistan'dan her geçen gün üzücü haberler gelmeye devam ediyor. İşkence, idam ve cinsel istismar gibi başlıca suçları işleyen Taliban'ın ilk hedef aldığı grupların başında ise kadınlar ve gazeteciler geliyor.

Medyakoridoru'nun YouTube kanalında Canan Kaya'nın sorularını yanıtlayan Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ) Türkiye ve Ortadoğu Koordinatötü Damla Tarhan, Afganistan'daki gazetecilerden gelen mesajları paylaştı. Gazetecilerin neredeyse tamamının hayatının tehlikede olduğunu aktaran Tarhan, Taliban'ın bir ölüm listesi hazırladığını, ev ev dolaşıp gazetecileri aradığını ve sürekli olarak basın mensuplarını tehdit ettiğini söyledi.

Tarhan'ın açıklamalarının bir bölümü şöyle: 

"KAFANIZI KESECEĞİZ" DİYORLAR!

"Şimdiye kadar 2 bin 500 gazeteciden başvuru ve yardım çağrısı aldık. İlk aldığımız mesaj; "Bizi kurtarın, ölmek istemiyoruz" oluyor. Temel olarak hepsi Afganistan'dan çıkmak ve başka ülkelere gitmek istiyor. Çünkü bize ulaşan neredeyse her gazeteci Taliban'dan tehdit maili ya da mesajı alıyorlar. Tehdit maillerini ve mesajlarını bize yolladıkları maile ekliyorlar. Özellikle de kadınları tecavüzle ve genel olarak bütün gazetecileri öldürmekle tehdit ediyorlar. "Sizi ve ailelerinizi ölüdüreceğiz, kafanızı kezeceğiz" diyorlar.

En çok aldığımız mesajlar ise; "Kaç gündür ne yemek yiyoruz ne su içiyoruz, perdelerimizi kapadık, güneş görmüyoruz. Taliban sokağımızda devriye. geziyor ve sadece bize gelmemesi için dua ediyoruz, yapacak hiçbir şeyimiz yok. Sadece saklanmış durumdayız,hiçbir yere çıkamıyoruz." şeklinde oluyor.

 

 

TALİBAN İNFAZ LİSTESİ HAZIRLADI!

Pek çok gazetecinin endişesi aynı: Öldürülmek istemiyorlar... Özellikle de çok ciddi aldığımız bir diğer geri dönüş de Taliban'ın öldürülecek gazetecilerin bir listesini hazırladığı. Ev ev, kapı kapı gezip bütün gazetecilerin isimlerini alıp bir liste oluşturdu. Hatta bazı gazeteciler, "Bugün evimize geldiler, adımızı alıp listeye eklediler ve biz sadece bekliyoruz" şeklinde geri dönüşler yapıyorlar. 

twitter takip