Canan Kaya

Kılıçdaroğlu, dün akşam Hilton’da buluştuğu Özgür Demirtaş’a hangi teklifi sundu?

ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin “Kalkınma Planı”nı açıklayacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı, 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Duyurusu günler öncesinden yapılan bu etkinliğin ana başlığı ise ağırlıklı olarak ekonomi olacak.

Program öncesinde “Kalkınma Planı”nı hazırlayan kadroda; dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Angela Merkel'in başbakanlığı döneminde sağ kolu olan Jeremy Rifkin, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo’nun da yer aldığı duyuruldu. Özellikle de ABD’deki saygın üniversitelerden MIT’de akademisyenlik hayatını sürdüren Daron Acemoğlu’nun programda video konferans yoluyla konuşmacı olacağı ve Jeremy Rifkin’in Kılıçdaroğlu’nun danışmanları arasına katıldığı bilgisi gündeme bomba gibi düştü.

RİFKİN, DAİMİ DANIŞMAN KADROSUNDA!

Bu arada Jeremy Rifkin’in geçici mi, yoksa kadrolu danışman mı olacağı merak konusu olmuştu. CHP kaynaklarından edindiğim bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun daimi danışman kadrosuna dahil olan Rifkin, tıpkı Merkel döneminde olduğu gibi endüstri 4.0 dönüşümü, teknoloji ve sanayi alanında projeler üretecek.

Ancak sürpriz bir görüşmeyle kadroya eklenmesi planlanan bir başka isim daha var.

KILIÇDAROĞLU’NDAN DEMİRTAŞ’A ‘PARA YÖNETİMİ’ TEKLİFİ!

Cumartesi günkü program için İstanbul’a günler öncesinden gelen Kılıçdaroğlu, dün akşam ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile Harbiye’deki Hilton Oteli’nde baş başa yemek yedi. Saatler süren görüşmede ekonomi, seçim stratejileri ve adaylık tartışmaları gibi önemli başlıklar ele alındı. Edindiğim bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, Demirtaş’a ‘para yönetimini devretme’ teklifinde bulunarak, Türkiye’ye yatırım çekme konusunda destek istedi. Görüşmelerin bu kapsamda devam edeceği belirtiliyor.


DEMOKRAT PARTİ, CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİREBİLİR!

Gazeteci İsmet Demirdöğen, dün Halk TV canlı yayınında, CHP’nin Demokrat Parti ile seçim ittifakı planladığını gündeme getirdi. Demirdöğen, barış iklimi anlayışını yaymak amacıyla, CHP ve DP’nin logosunu yan yana getirmek gibi bir düşünce üzerinde çalışıldığını ifade etti. Demirdöğen’in CHP kaynaklarından aktardığı bu iddiayı, Demokrat Partili bir yöneticiye sordum. Seçim ittifakı başlığı altında CHP ile görüşmeler yürüttüklerini doğrulayan DP’li isim, kağıt üstünde ayrı bir liste ittifakı oluşturmayı planladıklarını aktardı. Yani DP, her yerde olmasa da bazı illerde CHP listelerinden seçime girebilir. Şimdilik müzakere aşamasında olan bu planlama eğer hayata geçirilirse, Demirdöğen’in de belirttiği gibi seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılması durumunda Cumhur İttifakı’nı zora sokabilir. Bekleyip göreceğiz.

 

twitter takip