Gazeteci Canan Kaya duyurdu: Ümit Özdağ'a İçişleri ve Kültür Bakanlığı verildiği iddiası yalanlandı

Gazeteci+Canan+Kaya+duyurdu:+%C3%BCmit+%C3%96zda%C4%9F%E2%80%99a+%C4%B0%C3%A7i%C5%9Fleri+ve+K%C3%BClt%C3%BCr+Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+verildi%C4%9Fi+iddias%C4%B1+yalanland%C4%B1
ABONE OL

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı verildiğini iddia etmişti. Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, iddiayı Millet İttifakı2nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanına sordu.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir kez daha bir araya geldiler. Görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yapan liderler, uzlaşılan maddelerin yer aldığı bir protokol metnini de kamuoyuyla paylaştılar. Özdağ, seçimlerin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Basın açıklamasının ardından Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten ise dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Öztürk, yapılan anlaşma karşılığında Özdağ'a İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı verildiğini iddia etti. İddiayı, Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Ömer Topsakal'a soran Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, bu bilginin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Az önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nın basın danışmanı Ömer Topsakal ile konuştum. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün "Özdağ'a İçişleri ve Kültür Bakanlığı ile TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı verildi" iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Özdağ'a, şu an için hiçbir görev verilmediğini belirtti."

 

twitter takip