Duvar'daki ayrılık krizinin perde arkasını Medyakoridoru yazıyor!

Duvar%E2%80%99daki+ayr%C4%B1l%C4%B1k+krizinin+perde+arkas%C4%B1n%C4%B1+Medyakoridoru+yaz%C4%B1yor%21;
ABONE OL

Dün akşam Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz'un ayrılığının ardından peş peşe yaşanan istifaların nedeni merak konusu olmuştu...

Kuruluşundan bu yana internet gazetesi Duvar'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüten Ali Duran Topuz, dün akşam Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla kurumla yollarının ayrıldığını duyurdu.

Topuz'un, "Bir kişiye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek zaten” sözleriyle bitirdiği paylaşımı şöyleydi: 

“Her şeyin bir başı vardır bir de sonu. Gazete Duvar’la bir bağım kalmamıştır. Mesai arkadaşlarıma, yazarlara, okurlara binlerce teşekkürler. Eleştiren, kızan, öven herkese de şükran. Hakkınızı helal edin. Bir kişiye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek zaten.”

Duvar'da büyük emekleri olan Topuz'un ayrılığı şok etkisi yaratırken, bu kez Duvar English Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel istifa ettiğini açıkladı.

Çamlıbel, paylaşımında "Ali’nin davetiyle katıldığım Gazete Duvar ailesinde o olmadığı takdirde benim de olmam söz konusu olamaz" ifadelerini kullanırken, İyi gazeteciliğe inanan ve destek veren herkesle nasılsa yine yeniden buluşuruz. Bu kadar kıymetli bir çabaya bu şekilde veda ediyor olmak kalbimizi kırdı elbet" dedi.

Bu arada istifalar bu iki isimle sınırlı kalmadı. Duvar'ın 4 köşe yazarı Bahadır Özgür, Şenay Aydemir, Hakkı Özdal ve Ayşe Çavdar da ayrıldıklarını açıkladı.

Tüm bunlar yaşanırken, birçok kişinin kafasında aynı soru vardı: Ne oldu da peş peşe istifa krizleri yaşandı?

Medyakoridoru'nun edindiği bilgiye göre; Türkiye'nin ilk vicdani retçilerinden Vedat Zencir'in sahibi olduğu Duvar'daki krizin nedeni, patronun 'yayın çizgisini' değiştirmek istemesi.

Zencir'in, daha merkezde bir yayıncılık yapmak istemesinin ve Duvar'ın mevcut yayın çizgisinden olan rahatsızlığını dile getirmesinin ardından kurumda ciddi bir gerginlik yaşandığını belirten kaynaklar, Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz'un ayrılığının bu nedenle yaşandığını söyledi.

Görüştüğümüz bir başka kaynak ise krizin nedeninin 'yayın politikası değişikliği' olduğunu doğrularken, Vedat Zencir'in mevcut değişiklik için bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Şimdi gözler, hem Ali Duran Topuz'dan, hem de Duvar cephesinden yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda...

twitter takip