CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan: Elimizde daha büyük meblağlarda belgeler var

ABONE OL

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD'de kurulan Türken Foundation'la ilgili Medyakoridoru'na önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun önceki gün Twitter hesabından ABD'deki Türken Foundation'la ilgili paylaştığı video, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Türkiye'deki Ensar Vakfı ve TÜRGEV aracılığyla, Türken Foundation'a 1 milyar lira bağış transferi yapıldığını belgeleriyle açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çevresinin, ABD'ye 'kaçış planı' hazırlığında olduğunu öne sürmüştü.

Türken Foundation'ın ABD'deki faaliyetlerini ve Türkiye'deki vakıflar aracılığıyla bağış topladığını kamuyoyuna ilk duyuran isim ise CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan olmuştu. Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'nın sorularını yanıtlayan Özcan, AK Parti'nin ABD'de başka vakıflar da kurduğunu ve bu vakıflar üzerinden de bağış adı altında para aktarımı yapıldığını dile getirdi ve "Elimizde daha büyük meblağlarda belgeler var" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu belgeleri önümüzde günlerde kamuoyuyla paylaşacağını belirten Özcan, bürokratlardan çok sayıda bilgi ve belge geldiğini de ifade etti.

 

twitter takip