Yeni Şafak ve Sabah gazeteleri hedef göstermişti! Merkez Bankası Başkanı gece yarısı görevden alındı, şükranlarını sundu!

Yeni+%C5%9Eafak+ve+Sabah+gazeteleri+hedef+g%C3%B6stermi%C5%9Fti%21;+Merkez+Bankas%C4%B1+Ba%C5%9Fkan%C4%B1+gece+yar%C4%B1s%C4%B1+g%C3%B6revden+al%C4%B1nd%C4%B1,+%C5%9F%C3%BCkranlar%C4%B1n%C4%B1+sundu%21;
ABONE OL

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın, gece yarısı alınan bir kararla görevine son verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), yüzde 17 olan politika faizini, 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkartmasını, Yeni Şafak gazetesi dünkü manşetine, Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör ise köşesine taşıyarak eleştirmişti.

Her iki gazetenin kurumu hedef götermesinin ardından gece yarısı ani bir kararla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Ağbal'ın yerine yeni şafak gazetesi yazarı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 8 Kasım 2020'de  Merkez Bankası Başkanlığına getirilmişti.

NACİ AĞBAL: GÖREVDEN ALINMAM NEDENİYLE ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM

İlk açıklamasını sosyal medyadan yapan Ağbal, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin."

twitter takip