Yazar Ahmet Altan cezaevinden çıktı!

Yazar+Ahmet+Altan+cezaevinden+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Yargıtay'ın tahliyesine karar vermesinin ardından cezaevinden çıkan yazar Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, “Böyle bir karar verilebileceğini düşünmüştüm. Müvekkilimin daha fazla mağdur olmaması için ilk elden dilekçeyle bu kararı ulaştırdım.' dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “FETÖ'ye yardım” suçundan 10.5 yıl hapse mahkum edilen Ahmet Altan ile 8 yıl 9 ay hapse çarptırılan Nazlı Ilıcak hakkındaki temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, her iki isim hakkındaki hükmü, cezaya dayanak olan suça indirim uygulanmadığı gerekçesiyle bozarken, Altan’ın da tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA!

Avukat Figen Çalıkuşu, müvekkili ile ilgili Yargıtay’ın tahliye kararı vermesinden sonra, beraat de beklediklerini belirterek, Ahmet Altan’ın FETÖ yapısından tek bir kişi ile bağlantısının belirlenemediğini ifade etti.

Altan hakkında AİHM’nin dün verdiği kararı bizzat Yargıtay’a ulaştırdığını ifade eden Çalıkuşu, “Böyle bir karar verilebileceğini düşünmüştüm. Müvekkilimin daha fazla mağdur olmaması için ilk elden dilekçeyle bu kararı ulaştırdım. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin tahliye kararı vermesinden sonra, bugün işlemlerin tamamlanacağını düşünüyorum” dedi. Çalıkuşu, bugün Altan’ın salıverilmesini beklediklerini ifade etti.

twitter takip