Wikipedia erişime açılıyor mu?

Wikipedia+eri%C5%9Fime+a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1yor+mu?
ABONE OL

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek uzun zamandır beklenen ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yargı reformu stratejisini bugünkü köşesine taşıdı ve bu yeni reformun Wikipedia'yı da etkileyebileceğini belirtti.

Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek uzun zamandır beklenen ve dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yargı reformu stratejisini bugünkü köşesine taşıdı.

Zeyrek, yapılan reformla birlikte internet erişimi engelleme usullerinin de gözden geçirileceğini ve bu kapsamda internet sitesinin tamamına değil sadece engellenmesine karar verilen kısmına erişimin sınırlanmasına imkan verilecek bir düzenlemenin yapılacağını belirtti.

Zeyrek, yazısında bu durumda uzun zamandır kapalı olan Wikipedia'ın da açılabileceği ihtimaline yer verdi.

Zeyrek konuyla ilgili şunları yazdı: ....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre; İnternet erişimi engelleme usulleri de gözden geçirilecek.

Bu kapsamda bir internet sitesinin tamamına değil sadece engellenmesine karar verilen kısmına erişimin sınırlanmasına imkan verecek bir düzenleme yapılacak.

Bu sayede, Atatürk'e hakaret de dahil bazı olumsuz içerikleri nedeniyle uzun süredir tamamı kapalı olan dünyanın en önemli dijital ansiklopedisi Wikipedia da özgürlüğüne kavuşabilir."

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

twitter takip