Veyis Ateş-Sezgin Baran Korkmaz görüşmesinin dökümü yayımlandı

Veyis+Ate%C5%9F-Sezgin+Baran+Korkmaz+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmesinin+d%C3%B6k%C3%BCm%C3%BC+yay%C4%B1mland%C4%B1
ABONE OL

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, yazısında Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği belirtilen görüşmenin bir kısmını aktardı.

Sezgin Baran Korkmaz ile Veyis Ateş arasında geçtiği belirtilen telefon görüşmesinin bir kısmı yayınladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesinde yer alan "Ben ikna olmadım" başlıklı bugünkü yazısında, Sezgin Baran Korkmaz'ın 7 Ocak'ta gerçekleştiğini belirttiği telefon görüşmesinin 2 dakikalık kısmını kendisine dinlettiğini yazdı. Saymaz, ilgili kısma ait dökümü yazısında paylaştı.

Gazeteci ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık da, YouTube hesabından Saymaz'ın yazısında paylaştığı kısma ait ses kaydını yayınladı.

İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Veyis Ateş'i konuk ettiği canlı yayına dair düşüncelerini yazarak şu ifadeleri kullandı:

"Ateş'in bilmediği bir şey vardı: Sabah Korkmaz'ı arayıp varlığından emin olmak için görüşmenin kaydını dinledim.

5-8 Ocak arasında 4-5 telefon görüşmesi yapılmış.

Korkmaz, 7 Ocak'ta yapıldığını söylediği 9 dakika 26 saniyelik kaydın 2 dakikalık kısmını dinletti.

Ateş araba içerisinde konuşuyor.

Yol ve araç sesi konuşma seslerine karışıyor.

Ateş, şöyle diyor:

'Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.'

Ateş, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor.

Kendini hakem olarak tanıtıyor.

Korkmaz, 'Masaya sen otur benim yerime?' diye öneriyor.

Ateş 'Nasıl istersen' diyor ve şöyle devam ediyor:

'Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).'

Korkmaz, 'Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?' diye soruyor.

Ateş, 'Söz ettiğim meblağı istiyorlar2 diyor.

Korkmaz, '10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…' diye konuşuyor.

Hızlı konuştuğu için 'Milyon' ifadesini yutuyor."

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Ateş'in Instagram paylaşımları, adı "Resort Be Premium" olarak değiştirilen Bodrum'daki Paramount Otel'de kaldığını doğrulamıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz'ın Veyis Ateş'le ilgili kendisini aradığını belirterek, iddiaları "Tehdit, şantaj iddiaları, 10 milyon avroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar, kriminal nitelikte suçlamalar" olarak nitelemişti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman da Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini arayarak Veyis Ateş ile aralarında geçen telefon konuşmasını dinlettiğini yazmıştı.

Yılman, konuşmalarda Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye dönebilmesi için Ankara'da görüşmeler yaptığını, bunun üzerine Korkmaz'ın "Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman" diye sorduğunu, Ateş'in de Korkmaz'a "Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak" dediğini aktarmıştı.

?Veyis Ateş, hakkındaki iddialarla ilgili kendisinden savunma isteyen Habertürk TV yönetimine istifasını sunmuştu.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da Ateş'in "Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum" dediğini aktarmıştı.

Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyarısıyla yurt dışına gittiğini ileri sürmüştü. 

twitter takip