Uzmanlar açıkladı: Ölü sayısı açıklanandan çok daha fazla

Uzmanlar+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1:+%C3%96l%C3%BC+say%C4%B1s%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klanandan+%C3%A7ok+daha+fazla
ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremde son verilere göre 31 bin 643 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, bölgede görev yapan adli tıp uzmanları ve savcılar ölü sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 7 gün geçti. 10 şehri yıkan depremde resmi verilere göre 31 bin 643 kişi yaşamını yitirdi.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, bölgede görev yapan bir savcı, adli tıp uzmanları ve avukat Coşkun Atılğan, ölü sayısı verilerinin var olan rakamların çok altında olduğunu, insanların yakınlarını defin ruhsatı olmadan gömdüğünü söylüyor.

Hatay’da çok sayıda yakınını kaybeden avukat Coşkun Atılğan enkazdan cansız bedeni çıkarılan kişilerin Narlıca’da kurulan bir birime götürülmesi gerektiğini belirterek, “Fotoğraflama ve defin belgesi alınması için oraya götürmek gerekiyor. Eğer cenazenizi oraya götürmezseniz ya da götüremezseniz teknik olarak yakınlarınız sağ gözüküyor. İnsanlar böyle bir karmaşa içerisinde yakınlarını kendileri belge almadan defnediyor. Samandağ’dan, Reyhanlı’dan ya da diğer ilçelerden kolay mı cenazeleri Narlıca’ya götürmek? Verilen vefat sayıları eksik. Bu sayıları zaten gizlemeleri için bir şey yapmalarına gerek yok. İnsanlar defin belgesi almadan gömüyor yakınlarını. Manipülatif gizleme söz konusu. Bizler de defin ruhsatı almadan yakınlarımızı köyümüze gömdük” dedi.

"ÖLÜ SAYISI NORMALLEŞME SONRASI TESPİT EDİLEBİLİR"

Kamu görevlisi oldukları için isim vermek istemediklerini belirten iki görevli, avukat Atılğan'ın açıklamalarına yönelik şunları anlatıyor:

“Maalesef anlatılanlar doğru. Özellikle ilçeler ve köylerde defin ruhsatı alınmadan gömülüyor. Bu karmaşa içerisinde insanlar cenazelerini getirmekte zorlanıyor. En büyük neden bu. Bir de insanlar beklemek istemiyor. Herkes çok gergin. Resmi veriler yanlış değil. Eksik şimdilik. Enkazlar kaldırılıp normalleşme başlayınca tam vefat sayısı tespit edilebilir.”

twitter takip