Uğur Dündar soyadını mı değiştirdi? Yeni Şafak gazetesinin kaçak yazarına cevap verdi!

U%C4%9Fur+D%C3%BCndar+soyad%C4%B1n%C4%B1+m%C4%B1+de%C4%9Fi%C5%9Ftirdi?+Yeni+%C5%9Eafak+gazetesinin+ka%C3%A7ak+yazar%C4%B1na+cevap+verdi%21;
ABONE OL

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, Yeni Şafak gazetesi eski yazarının hakkında yazdığı 'Dindar olan soyadını Dündar olarak değiştirdi' iddiasını bugünkü köşesine taşıdı.

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, Yeni Şafak gazetesi eski yazarının hakkında yazdığı 'Dindar olan soyadını Dündar olarak değiştirdi' iddiasını bugünkü köşesine taşıdı.

Şuan FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve firari olan Osman Özsoy, 14 Kasım 2013'de Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan yazısında Uğur Dündar'ın soyadının aslında Dindar olduğunu ancak bu soyisimle anılmak istediği için soyadını değiştirdiğini iddia etmişti.

Uğur Dündar da kendisine bu konuda hala sorular sorulduğunu ifade ederek konuyu bugünkü köşesine taşıdı ve soyadını değiştirdiği iddialarını yalanladı.

Uğur Dündar'ın yazısı şu şekilde:

"Ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın daha önce soyadı ‘Dindar'mış! Anlayacağınız, soyadından sadece bir harf değiştirmiş! Bir harf değişikliği bile, anlamı ne kadar farklılaştırıyor değil mi? ‘Uğur Dündar, ailesinden gelen ‘Dindar' soyadını ‘Dündar' olarak değiştirdi. Bu tek harfti ama, bu önemli değişiklik, yakışıklı ve gözü yukarılarda yeni bir televizyoncu için önemliydi. Din düşmanı olduğundan değil elbet. Dindar algılanmayı uygun bulmadığından!..."

Okuduğunuz yazı yandaş Yeni Şafak gazetesinde 14 Kasım 2013 tarihinde, yani FETÖ'nün cadı avının sürdürdüğü ve yoğun algı operasyonları yaptığı süreçte yayımlandı. Yazarı Osman Özsoy sıradan birisi değildi, profesördü!..

Hem de gazeteci yetiştiren bir profesör. ... Ama gelgelilim o yazıyı kaleme alırken, ilkokulda duvar gazetesi çıkaran öğrencilerin bile haberdar oldukları çok önemli bir ilkeyi uygulamamıştı! Gerçekte ‘Dindar’ olan soyadını ‘Dündar’ olarak değiştirdiğini iddia ettiği kişiyi arayıp, bunun doğru olup olmadığını sormaya gerek görmemişti!..

Sormuş olsa alacağı cevap şuydu:

Sizin benimle ilgili iddianızı kitabından alıntıladığınız kişinin yazdıkları külliyen yalan!.. Kitap çıktıktan sonra kendisini buldum ve ‘Elinizde soyadımı Dündar olarak değiştirdiğimi kanıtlayan bir belge var mı?’ diye sordum. ‘Hayır yok’ dedi. ‘Peki o halde niçin yazdınız’ diye üsteleyince, özür dileyerek ‘Ben öyle duymuştum!..’ cevabını verdi! ...

Gazeteci yetiştiren (!) profesörün kocaman bir yalandan ibaret yazısını pek seven yandaşlar ve sosyal medya trolleri, yalana adanmış algı operasyonuna sazan gibi daldılar! Okumak ve doğruyla yalanı ayırmak gibi bir kaygıları bulunmadığından, bana hâlâ ‘Dindar soyadımı niçin Dündar olarak değiştirdiğimi’ soranlar çıkıyor!.. Ama bu yalan ve iftira makinesinin şu anda nerede olduğunu ve ne yaptığını hiç sormadılar! O halde ben anlatayım: O profesör FETÖ'cü idi ve operasyonlar başlayınca tabanları yağlayıp kaçtı!.. Halen uluslararası yakalama kararıyla aranıyor!..

Uğur Dündar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

twitter takip