TRT'den emekli amiral Cem Gürdeniz'e sansür: Mavi Vatan'ın isim babasının röportajına yer verilmedi!

TRT%E2%80%99den+emekli+amiral+Cem+G%C3%BCrdeniz%E2%80%99e+sans%C3%BCr:+Mavi+Vatan%E2%80%99%C4%B1n+isim+babas%C4%B1n%C4%B1n+r%C3%B6portaj%C4%B1na+yer+verilmedi%21;
ABONE OL

TRT, ‘Mavi Vatan’ın isim babası olan ve Montrö açıklamasında imzası bulunan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ile Mavi Vatan belgeseli için yaptığı röportaja sansür uyguladı.

İktidarın propaganda aracı haline gelen TRT’nin hazırladığı Mavi Vatan belgeseli için ‘Mavi Vatan' kavramının isim babası emekli Amiral Cem Gürdeniz ile Mart ayında İstanbul Boğazı’nda 4 saate yakın çekim yaptı. TRT, bugün yayınlanan belgeselde ise emekli Amiral Cem Gürdeniz ile röportaj yaptığı kısmı yayınlamadı. TRT, belgeselde emekli Tümamiral Cihat Yaycı, emekli Tümamiral Dr. Ali Deniz Kutluk, enerji uzmanı Emin Emrah Danış ve akademisyen Doç. Dr. İlhan Ege'nin değerlendirmelerine yer verdi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, TRT tarafından Mavi Vatan belgeseli çekildiğini, burada Gürdeniz’in de yer aldığını belirterek, “TRT, ‘Mavi Vatan' belgeselinde Gürdeniz'le uzun bir röportaj yaptı, bakalım yayınlanacak mı?” sorusunu gündeme getirmişti. Erkin, belgeselin yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabında, "TRT, Mavi Vatan belgeselinde Amiral Cem Gürdeniz röportajını kullanmadı... Mavi Vatan’ın isim babası belgeselinde yok. Devrim önce evlatlarını yer!" dedi. Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz, Erkin'in paylaşımını retweet etti.

twitter takip