TGC, Valilik ile görüştü! Sokağa çıkma yasağı günlerinde gazete dağıtımı sorunu çözülecek!

TGC,+Valilik+ile+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC%21;+Soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+g%C3%BCnlerinde+gazete+da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1+sorunu+%C3%A7%C3%B6z%C3%BClecek%21;
ABONE OL

TGC, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde gazete dağıtımının devam edebilmesi için Valilik ile görüştüğünü ve görüşmelerin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecinde, gazetelerin baskı ve dağıtımıyla ilgili yaşanan sorunlar çözülecek. Vatandaşlar gazetesine ulaşabilecek.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz Salı günü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya yaptığı yazılı başvuru olumlu sonuçlandı.
 
İstanbul Valiliği yetkililerinden iletilen bilgiye göre; hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı süresince gazetelerin baskı ve dağıtım sorunu mutlaka çözülecek.
 
Konuyu İçişleri Bakanlığı ile de paylaşan Valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre; sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde gazetelerin  baskı ve dağıtımının aksamaması için sürecin nasıl ilerletileceğinin bilgisi ayrıca duyurulacak. Cemiyet yaptığı yazılı başvuruda, gazetelerin basılabilmesi için matbaa işçilerine yazılı izin verilmesini, gazetelerin dağıtılabilmesi için de küçük marketlerin ve bakkalların açık olmasını önermişti.
twitter takip