Tarihinde ilk kez çevrimiçi düzenleniyor! Bu yılki teması: 'Ben Neredeyim?'

Tarihinde+ilk+kez+%C3%A7evrimi%C3%A7i+d%C3%BCzenleniyor%21;+Bu+y%C4%B1lki+temas%C4%B1:+%E2%80%99Ben+Neredeyim?%E2%80%99
ABONE OL

Bu sene 22-28 Haziran tarihleri arasında koronavirüs salgını sebebiyle tarihinde ilk kez çevrimiçi ortamda düzenlenmekte olan Onur Haftası'nın teması 'Ben Neredeyim?'...

Ancak LGBTİ'lerin toplumda varoluş mücadelesi çerçevesinde kimliklerine hitap eden ticari ürünlerin satışı konusunda da tartışmalar alevlenebiliyor.
 
Çiçek başta olmak üzere hediyelik eşya da satan ünlü bir e-ticaret sitesinin, LGBTİ amblemi taşıyan çanta ve telefon kılıfı satışı yapmasıyla birlikte artan tartışmalar, söz konusu sitenin boykot edilmesine yönelik sosyal medyada yapılan çağrılarla birlikte büyüdü.
 
Bu konuda geri adım atmayan sitede tartışma yaratan ürünler halen satışta. Türkiye merkezli başka bir ünlü e-ticaret sitesinde ise cumartesi günü itibariyle LGBTİ ile ilgili 1042 ürün satışta bulunuyor.
 
 
İlk boykot çağrısı değil
 
Geçtiğimiz haftalarda benzeri bir boykot çağrısı, Onur Haftası sebebiyle Fransız menşeli ünlü bir spor ürün satış mağazasının "Bizde her renge yer var! Cinsel kimlik ve yönelimden bağımsız olarak, herkes için eşit bir çalışma ortamında, çeşitlilik ve kapsayıcılığı destekliyoruz" şeklindeki sosyal medya mesajından sonra hız kazanmış, bu tür mesajların "manevi değerlere ve ahlaki yapımıza saygısızlık olduğu" yönünde çağrılar yankı bulmuştu.
 
 
Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...
 
twitter takip