Sümeyye ve Bilal Erdoğan'ın kafesinde çay 21, kola 53 lira!

S%C3%BCmeyye+ve+Bilal+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+kafesinde+%C3%A7ay+21,+kola+53+lira%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın sahibi olduğu İstanbul Havalimanı'nda bulunan 'Çay Saati' isimli kafedeki ürünlere yapılan zamlar dudak uçuklattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın sahibi olduğu İstanbul Havalimanı'nda bulunan 'Çay Saati' isimli işletmede ürün fiyatlarına zam yapıldı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre; kafede son 6 ayda yapılan zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) açıkladığı enflasyon verilerinin iki katına yakın oranda gerçekleşti.

Kafede mayıs ayında 39 liraya satılan peynirli salatanın fiyatına yüzde 66 zam yapıldı. Salata şu anda 65 liraya satılıyor. Çaydaki fiyat artışı ise yüzde 38 oldu. 15.75 liradan satılan çayın fiyatı 21 liraya yükseldi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu ve 2009 yılında kurulan “Doruk Izgara” isimli şirket, İstanbul Fatih’te 2021’de merkez şube olarak ilk Çay Saati markasını açmıştı. Fevzipaşa’da bulunan Çay Saati isimli işletmede geleneksel Türk kahvesinin mayıs ayında 29.75 TL olan fiyatı yüzde 41 zamla 42 TL’ye çıktı. Teneke kutu kola ise mayıs ayı sonunda 39 TL’ye satılıyordu. Bu ürüne de yüzde 35.89 zam geldi ve güncel fiyatı 53 TL oldu.

ERDOĞAN FATURAYI ZİNCİR MARKETLERE KESMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin, “Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz” açıklamasında bulunmuştu.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, "Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız" diyerek fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif" ifadeleriyle yanıt vermişti.

TÜİK verilerine göre Haziran-Ekim 2022 döneminde enflasyon artışı yüzde 16 olmuş, ENAG verilerine göre ise aynı dönemde enflasyon yüzde 36 artış kaydetmişti.

 

twitter takip