Süleyman Soylu'dan 'hükümet istifa' diyen tribünlere tehdit!

S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99dan+%E2%80%99h%C3%BCk%C3%BCmet+istifa%E2%80%99+diyen+trib%C3%BCnlere+tehdit%21;
ABONE OL

Hatay'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hükümet istifa” diye slogan atan futbol taraftarlarını tehdit etti. Soylu, “Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, sorumluluktan kaçmaya çalışan AKP iktidarına yönelik tepkiler de her alanda yükselmeye başladı.

Son olarak Fenerbahçe taraftarlarının 25 Şubat’ta Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” sloganları atması gündem olmuştu. Dün ise İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş tribünlerinden “Hükümet istifa” tezahüratları yükseldi.

SOYLU TEHDİT ETTİ

Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, stadyumlarda protesto hakkını kullanan taraftarları tehdit etti.

Soylu, "Bugüne kadar 'kardeş senin neye ihtiyacın var?' diye soran herkese kapı açık. Kimseye de bir şey söylüyor değiliz. Herkese, hep birlikte bunun yapılması lazım geldiğini ifade ederek yürümeye çalışıyoruz. Ama öteki tarafta dertleri başka olanlar, siyaset yapmak isteyen varsa, işte önümüzdeki günlerde seçim var, herkes meydana çıksın siyasetini yapsın" dedi.

"DEPREM MESELESİNE GÖMÜLDÜĞÜMÜZÜ ZANNEDENLER..."

"Ama spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler de biraz şurada devletin, milletin, sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyduğu çabaya bir kulaklarını versinler" diyen Süleyman Soylu şöyle devam etti:

"Burada insanlar yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarfediyorlar. Ha, millet seçimde kararını verir, verecektir de zaten. Ha 'buradan acaba bir şey, karmaşıklık oluşturabilir miyiz' diyenler olabilir. Burada bizim bu deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler.

Burada insani bir mesele yürütüyoruz ve kendimizi bu meseleye gömdük, devam ediyoruz. Üç-beş tane bu tip meselenin koordinasyonuna ve mühendisliğine soyunan adamlara da Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkı verilmez yani. Ama bizim mesaimizi bölmesinler. Biz mesaimizi de böleriz. Ama bölerlerse, bu milletin karşı karşıya kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Ama mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz. Hodri meydan. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur. Bunu mühendislik olarak düşünenlere de tavsiyem odur, hiç kimse girmesin. Marjinal bir kafayla, zekayla bu milletin karşı karşıya kalığı bu süreci zehirlemeye çalışmasınlar."

BAHÇELİ BEŞİKTAŞ'TAN İSTİFA ETMİŞTİ

Beşiktaş tribününden yükselen istifa çağrısı sesleri sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, attığı tweet’lerde futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemişti.

Bahçeli daha sonra Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

twitter takip