Süleyman Soylu', 'milyon dolarlık konut' haberine 'Cafer Mahiroğlu' iddiasıyla yanıt verdi!

S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99,+%E2%80%99milyon+dolarl%C4%B1k+konut%E2%80%99+haberine+%E2%80%99Cafer+Mahiro%C4%9Flu%E2%80%99+iddias%C4%B1yla+yan%C4%B1t+verdi%21;
ABONE OL

Eski Bakan Süleyman Soylu, 3 milyon dolara lüks konut aldığı iddiasına 'oğlum tadilat karşılığında kiracı olarak yerleşecekti' yanıtı verirken Halk TV sahibi Mahiroğlu'nu işaret etti.

Halk TV’den Seyhan Avşar, bugün yaptığı bir haberde İçişleri eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun 28 Mayıs seçimlerinden birkaç ay önce yani İçişleri Bakanlığı koltuğunda otururken İstanbul’daki bir konut projesinden 3 milyon dolara (83 milyon TL) villa satın aldığını yazdı.

Avşar, haberinde "Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye gündeminden düşmüyor. Son olarak yer altı dünyasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla gündeme gelen Soylu’nun bakanlık koltuğunda oturduğu sırada Maya İnşaat tarafından inşa edilen Mayavera projesinden yaklaşık 3 milyon dolara villa aldığı öğrenildi. Soylu villayı kendi üzerine yapmamayı tercih ederken, villada hummalı bir çalışma başlatıldı. Soylu ailesine villanın satışını yapan isme telefonla ulaştım. Kendimi tekstil üzerine ihracat yapan bir iş kadını olarak tanıtarak Mayevera projesinden villa almak istediğimi aktardım. İşte o görüşme ve detayları" ifadelerini kullanarak kaynağıyla olan telefon görüşmesini paylaştı.

Telefon görüşmesinde kaynağının "Mayevera’nın konsepti nezih. Nerede oturursanız oturun nezih bir proje. Satılık çok fazla seçeneğimiz yok. Bir iki tane el altından satılık yer var. Proje 4 etaptan oluşuyor. 150 konut var. Mesela Süleyman Beyler 1. Etaptan daire aldı." dediğini aktaran Avşar, Soylu'ya komşu olmak için bir evin 3 milyon 750 bin dolara satlıdığını yazdı.

SOYLU'DAN YANIT GELDİ: HALK TV SAHİBİNİN DE OTURDUĞU YERDE DEVAM EDECEK

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından iddialara yanıt veren Süleyman Soylu, bahsi geçen villaya oğlunun tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınacağını söyledi. Soylu, çıkan haber nedeniyle evin ifşa olduğunu belirterek oğlunun da taşınmayacağını söyledi.

Soylu, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nu işaret ederek, "Oğlum daha önce ifşa olan, Halk TV sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek" dedi.

Soylu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Günaydın Aylardır olduğu gibi bugün de güne yine bir Süleyman Soylu yalanı ile başlıyoruz. Günün haberi, attığı yalanlar, aldığı nefesten fazla bir sözde “gazeteciden”… On beş yıldır Bahçeşehir’de oturuyorum. Allah izin verirse de oturmaya devam edeceğim. Evi bir yılı aşkın süre önce terör örgütlerine ve organize suç örgütlerine hedef gösterecek şekilde yine sizler tarafından ifşa edilen oğlum, Çekmeköy’deki başka bir eve tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınmak istedi. Şimdi onu da ifşa ettiniz. Örgütçü arkadaşlarınıza söyleyin, şimdi oraya da taşınmayacak. Daha önce ifşa olan, Halk tv sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek. Gazeteci olan son cümleden yeni bir haber daha çıkartır, hadi bakalım… "

Seyhan Avşar'dan Soylu'ya cevap: Her zaman olduğu gibi terörle mücadeleye sığınıyorsunuz

Seyhan Avşar ise Soylu'ya sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Soylu'nun söz konusu villa hakkında "hayır böyle bir villa alınmadı" diyemediğini söyleyen Avşar, şu sözleri kullandı:

"Bugüne kadar hakkımda yazdıklarınıza asla yanıt vermedim. Çünkü sadece işimi yaptım. Kulağımı hakaretlerinize dahi tıkadım.

İstanbul’da Emniyet teşkilatını neden dağıttığınızı yazdım.

Mustafa Çalışkan ile husumetinizin tüm detaylarını yazdım. Çalışkan’ın size yönelik rahatsızlığını dile getirdiği ilk cümleleri ben yazdım.

Sedat Peker dosyasını müdahale etmek için Başsavcı İsmail Uçar’ı aradığınızı yazdım.

Yeni Bakan Ali Yerlikaya haklında FETÖ soruşturması hazırlatmaya kalktığınızı yazdım.

Ayhan Bora Kaplan’ı TRT önüne kuzeniniz tarafından çağırdığını bizzat kuzeninizle konuşarak yazdım.

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın ağzından sizinle olan bağlantısını ortaya çıkardım.

Bugün ise Bakan maaşıyla aldığınız bir villayı yazdım. Ve siz çıkıp, “hayır yalan böyle bir villa alınmadı” diyemediniz. Her zaman olduğu gibi terörle mücadeleye sığınıyorsunuz. Terörle mücadele kutsal. Ancak terör, bayrak, millet kiri örtmüyor Sayın Bakan…

Onca hakaretinize gazeteci sıfatımı aşarak verdiğim ilk ve son yanıt olsun."

twitter takip