Soylu’dan HDP’li vekillere: Daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum

Soylu%E2%80%99dan+HDP%E2%80%99li+vekillere:+Daha+s%C4%B1k%C4%B1nt%C4%B1l%C4%B1+s%C3%B6zler+s%C3%B6ylemem+laz%C4%B1m+ama+kendimi+tutuyorum
ABONE OL

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde “sataşma” üzerine söz aldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP'li belediyelere atanan kayyumların, "Kürt düşmanlığı ve halk iradesinin gasbı" olduğunu söylemesi üzerine ayağa kalkan Soylu, Beştaş'a, "Kürt düşmanı sizsiniz. Hepiniz Kürt düşmanısınız, siz insanlık düşmanısınız. PKK'nın çocukları” karşılığını verdi.

AA’nın aktardığına göre Soylu, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, tanınmamak için peruk ve gözlük taktığına atıf yaparak, "Peruksuz gelmişsiniz bugün, peruklarınızı takın. PKK'nın çocuklarısınız" şeklinde konuştu.

Tartışma sırasında HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un ayağa kalkması üzerine Soylu, “Otur aşağıya, terörist bozuntusu” diye bağırdı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, karşılıklı laf atmalar üzerine birleşime ara verdi.

“DAHA SIKINTILI SÖZLER SÖYLEMEM LAZIM AMA KENDİMİ TUTUYORUM”

Aradan sonra söz alan İçişleri Bakanı Soylu, kendisini Kürt düşmanlığıyla suçlayan HDP'li Beştaş'ın, "ne dediğini bilmediğini; konuşmasının terör örgütü PKK tarafından tasvip edilebileceği düşüncesiyle hareket ettiğini" savundu.

"Daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum. Bir hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldık" diyen Soylu, "Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir" ifadesini kullandı.

“HİÇ MASUM GİBİ BAKMA”

Soylu, Beştaş'a, "Hiç masum gibi bakma. Kimin kaçırdığını, kimin dağa gönderdiğini, annelerin sana nasıl bela okuduğunu ve nefret ettiğini herkes biliyor." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un, Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında "barış talebiyle beyaz tülbentini yere attığını" hatırlatan Soylu, "Burada tülbent atan Remziye Tosun, PKK'nın kadro elemanıdır; devletin bütün kayıtlarında da böyledir" diye konuştu.

Son 5 yılda 1230'un üzerinde PKK'linin “teslim olduğunu” söyleyen Soylu, “Geldiler ve 'Bizi HDP dağa gönderdi' dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz” dedi.

twitter takip