Selahattin Demirtaş, 6'lı masayı uyardı: Siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen kendinize gelin

Selahattin+Demirta%C5%9F,+6%E2%80%99l%C4%B1+masay%C4%B1+uyard%C4%B1:+Siz+karars%C4%B1z+se%C3%A7menden+daha+karars%C4%B1zm%C4%B1%C5%9Fs%C4%B1n%C4%B1z.+L%C3%BCtfen+kendinize+gelin
ABONE OL

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden yazdığı yazıda muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, bugün +Gerçek için kaleme aldığı "Ben çok utanıyorum ya siz? başlıklı köşe yazısı gündem oldu.

Yazısında, "Muhalefetin belli başlı liderlerini olabildiğince dikkatle ve özenle takip ediyorum. Söylemlerini, eylemlerini, söylemediklerini; mimiklerinden beden dillerine kadar tüm hareketlerini analiz etmeye çalışıyorum. Nihayetinde siyasetçiyim ve hapiste rehin tutuluyor olsam da kendimi halka karşı sorumlu hissederek tüm gelişmeleri yakından takip ediyorum" diyen Demirtaş, AKP-MHP üzerine “derin” analizler yapmayı ise uzun zaman önce bıraktığını belirtti.

Halktaki yüzde 70’lik bir kitlenin artık net olarak değişimden yana ve gözünü muhalefete dikmiş şekilde bir çözüm beklediğini öne süren Demirtaş, bu tablo karşısında muhalefetin durumundan şikâyet ederek “Voltran”ı oluşturamadıkları için aslında hiçbir şey söylemiyorlar. O kadar çok ve gereksiz şeyi tam bir kakafoni şeklinde söylüyorlar ki, sonuçta hiçbir şey söyleyememiş oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın yazısının bir bölümü şöyle:

"Meğer siz kararsız seçmenden daha kararsızmışsınız. Lütfen artık kendinize gelin. Durumun vahametine ve ciddiyetine uygun bir duruşla ortak ve somut bir mesajda buluşup memleketi uçurumun dibinden çıkarın. Sorumluluk da vebal de hepinizdedir.

Biliyorum, yapabilirsiniz.

Selahattin Demirtaş

Edirne Cezaevi"

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip