Sedat Peker'in paylaşım yapabilme koşulu ne? Avukatı açıkladı!

Sedat+Peker%E2%80%99in+payla%C5%9F%C4%B1m+yapabilme+ko%C5%9Fulu+ne?+Avukat%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1%21;
ABONE OL

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, 'Dosyaları açıklayabilmesi ancak fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı' dedi.

Avukatı Ersan Barkın, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in aylar önce seçim öncesinde açıklayacağını söylediği bilgi ve belgeler için, "Gerçekten aylar öncesinde söz verdiği biçimde yayınlarla, bildiği ya da doğrudan içinde olduğunu ifade ettiği eylemleri, dosyaları açıklayabilmesi ancak fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Can Uğur'un haberine göre; Peker'in son günlerdeki twitter etkileşimleri hakkında "Sayın Peker’in twitter’daki etkileşimini niçin yaptığını bilmiyorum. Bu etkileşimleri geçmişte onun mevcut hukuki durumuna zarar verdiğini biliyorum. Buna karşın kimi zaman yaptığı etkileşimler, videolarında söz ettiği ‘Gerekirse dumanla da insanlara ulaşma’ biçimi" ifadelerini kullandı.

Peker’in herhangi bir paylaşım yapmamasını yorumlayan Barkın, “Bugünkü durumu dijital tecrit diye tanımlanıyor ancak hukuken yaşadığı, zaman zaman sosyalleşmesine izin verilen bir ev hapsi” dedi.

Barkın, şöyle konuştu:

"Bu uygulamanın başladığı sırada kendisine, gerek kendisinin, gerekse kendisiyle tanımlanabilecek herhangi bir hesabın iletişime kapatılması ihtarında bulunulmuştu. Sedat Peker, halihazırda hakkında kırmızı bülten kararı olan biri. Dolayısıyla, kırmızı bültenin infazına yani tutuklanması sonucuna yol açabilecek bir eylemde bulunması hiçbir biçimde mümkün değil.

Bu yüzden gerçekten aylar öncesinde söz verdiği biçimde yayınlarla, bildiği ya da doğrudan içinde olduğunu ifade ettiği eylemleri, dosyaları açıklayabilmesi ancak fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı.

Türkiye’deki muhalefetin, siyasi partiler, basın ya da yurttaşların kendisinin ifade hürriyetinin kısıtlanması sonucu doğuran bu durumun kaldırılması yönündeki yoğun çabasının karşılık vereceği kanaatinde ve bu durumda daha önce verdiği söz uygun davranacağını kararlılıkla ifade ediyor." 

twitter takip