Saygı Öztürk'ten bir cevap daha: 'Haksız atamaları örtmek için...'

Sayg%C4%B1+%C3%96zt%C3%BCrk%E2%80%99ten+bir+cevap+daha:+%E2%80%99Haks%C4%B1z+atamalar%C4%B1+%C3%B6rtmek+i%C3%A7in...%E2%80%99
ABONE OL

Yazdığı haber nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sert tepkisine maruz kalan Saygı Öztürk, konuyu bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan eşi Ali Ayvazoğlu hakkındaki haberine 'namussuz' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi.
 
Soylu'ya daha önce katıldığı TV programında cevap veren Saygı Öztürk, konuyu bugün de köşe yazısına taşıdı.
 
Gazeteciliğe nasıl başladığını ve daha önce çalıştığı kurumları anlatan Saygı Öztürk, meslek hayatı boyunca namussuzluk yapmadığını söyleyerek " Eğer, haberimle namusa dil uzatırsam o dili kendi elimle keser, yazan kalemimi kendi elimle kırarım. Bu böyle biline" dedi.
 
Haberiyle Trabzon'da iş bekleyen binlerce gencin sözcüsü olduğunu vurgulayan Öztürk, Soylu'ya cevap olarak "Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı" ifadelerine yer verdi.
 
Usta gazeteci, Bakan Soylu'nun üslubunu da "Bir bakan, bu sözleri kendisine yakıştırıyorsa ne diyebilirim" sözleriyle eleştirdi.
 
Öztürk, yazısını "Siz değerli okurlarımız önünde yine söz veriyorum: Kalemimi 40 yıldır satmadım, satmayacağım" diyerek bitirdi.
 
 
Saygı Öztürk'ün yazısı şöyle:
 
...
 
Gazetecilik benim için bir tutkuydu. Çoğu zaman koltuk üzerinde, kışın sırtımı kalorifere vererek geceyi geçiriyordum. İnanın hiçbir zaman “off” demedim. Hepsi gurur, onur günlerim. Toplam 23 yıl Hürriyet'te, 5 yıl Dinç Bilgin döneminde Sabah'ta, 5 yıl Cem Uzan döneminde Star'da çalıştım. Her yere maaşım yükselerek geçtim. Meslek hayatımda, hiç “Namussuzluk” yapmadım, kimse de yaptıramaz. Yazılarımda, haberlerimde, kitaplarımda kimseye iftira, hakaret, hele de “Namussuzluk” olmamıştır. Hata yapınca özür dilemeyi de bilirim.
 
Gençlerimiz, kamuda çalışabilmek için kamu personeli sınavlarına, mülakatlarına girerken, arkasında siyasi güç olanlar, belediyede özel kalem müdürlüğüne sınavsız, mülakatsız alınıp, hiç çalışmadan memur yapılıyor ve devletin başka birimlerine kaydırılıyor. Ohh, ne güzel memleket… Ali Ayvazoğlu, eşinden ayrıldı, o dönem AKP ilçe teşkilatında sekreter, daha sonra İl kadın Kolları'na atanan Bahar Hanım'la evlendi.
 
2017'de, “AKP Kadın Kolları Başkanının kocasın hülle ile Trabzon İl Kültür Müdürlüğü'ne atanması”na ilişkin haber için Ali Ayvazoğlu, kendisini arayan Ali Ekber Ertürk'e “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun takdiriyle geçiş yaptım. Milletvekili olan eşim üzerinden yükseldiğim doğru değil” dedi. Aynı kişinin, Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atandığını yazdığımızda “Namussuz” diyen ise Soylu oldu. Bir bakan, bu sözleri kendisine yakıştırıyorsa ne diyebilirim? 
Eğer, haberimle namusa dil uzatırsam o dili kendi elimle keser, yazan kalemimi kendi elimle kırarım. Bu böyle biline. Bahar Hanım'ı da, Ali Ayvazoğlu'nu da tanımam. Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı. Trabzon'da iş bekleyen binlerce gencin sözcüsü oldum. Hepsi bu kadar…
...
O dostluk, güven dolu günler ve sözlerden geldiğimiz yer “Namussuzluk” oldu… Siz değerli okurlarımız önünde yine söz veriyorum: Kalemimi 40 yıldır satmadım, satmayacağım.
 
 
twitter takip