Sansür yasası görüşmelerinde protesto: CHP'li Burak Erbay telefonunu kırdı

Sans%C3%BCr+yasas%C4%B1+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmelerinde+protesto:+CHP%E2%80%99li+Burak+Erbay+telefonunu+k%C4%B1rd%C4%B1
ABONE OL

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, ‘sansür yasası’nın görüşüldüğü oturumda söz alarak, yanında getirdiği çekiçle telefonunu kırdı

AKP ve MHP’nin hazırladığı ve ‘dezenformasyonla mücadele yasası’ iddiasıyla Meclis'e getirdiği ‘sansür yasası' kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediliyor.

Geçen haftaki görüşmelerde 14 madde kabul edilmişti. Dün geceki görüşmelerdeyse 13 madde daha kabul edildi. Kanun teklifinin ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasını içeren en kritik 29’uncu maddesine gelindiğindeyse muhalefet vekilleri alkışlı ve sloganlı protesto eylemi yapmıştı.

MHP’li Engin Akçay, muhalefetin itirazlarına rağmen “Kaos ve kargaşa yaratmak istiyorlar” dese de oturum protestolar nedeniyle kapanmıştı.

İtirazlarını dile getirmek için kürsüye çıkan CHP’li Burak Erbay, itirazlarını dile getirdi ve ardından cep telefonunu kırdı.

Erbay'ın konuşması şöyle oldu:

"Bu kanun gençleri de çok ilgilendiriyor. Ben buradan 15-16-17 yaşındaki ve özellikle 2023’te Türkiye’nin kaderini belirleyecek 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum: İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğiniz tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Bunun sebebi de AKP iktidarı ve maalesef peşine takılan MHP’dir. Tek özgürlüğünüz var, o da cebinizdeki telefonlar. Instagram var, Facebook var, Youtube var; orada haberleşiyorsunuz. Eğer buradaki yasa Meclis’ten geçerse telefonlarınızı bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim, kullanmanıza gerek kalmayacak."

 

twitter takip