Sakarya Hendek'deki patlamadan detaylar belli oluyor: 2 can kaybı, 74 yaralı!

Sakarya+Hendek%E2%80%99deki+patlamadan+detaylar+belli+oluyor:+2+can+kayb%C4%B1,+74+yaral%C4%B1%21;
ABONE OL

Sakarya Hendek'deki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Patlamada şuana kadar iki can kaybı haberi gelirken, birisi ağır 74 yaralının olduğu bildirildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.
 
Sakarya Valisi saat 13.40 sıralarında yaptığı açıklamada 56 yaralının hastaneye kaldırıldığını ve can kaybının olmadığını bildirmişti.
 
Yeni yapılan açıklamaya göre ise; iki can kaybı olduğu bildirildi. Yaralı sayısı ise birisi ağır olmak üzere 74 olarak açıklandı. 
 
Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu.Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.  Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
 
 
Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "İçeride 150 kadar çalışan vardı. 3 yıl önce de aynı bölgede patlama olmuştu" dedi. 
 
Habertürk’e bağlanan ve arama çalışmalarına katılan işçi yakını, "En hafif hasar almış birimin çatısı tamamen işçilerin üzerine çökmüş durumda. Henüz patlamanın gerçekleştiği alana girebilmek mümkün değil" açıklamasını yaptı.
 
Hendek ilçesinde 2009 yılında da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi yaralanmıştı.2013 Haziran’ında yaşanan bir başka patlamada can kaybı yaşanmamış ancak 7 kişi yaralanmıştı.  
 
Öte yandan; Kızılay Başkanı Kerem Kınık da, bölgede yaşayan vatandaşları patlamadan dolayı etrafa yayılan gaz konusunda uyardı.
 
Vatandaşları evlerine gidip, kapı ve pencelerini kapatmaları ve dumanı solumamaları konusunda uyaran Kerem Kınık şu açıklamayı yaptı:
 
Hendek’teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından #KızılayAfet ekiplerimiz bölgeye intikal ettiler...
 
Sakarya Hendek'te patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz.
 
AFAD Bakanlığı ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada; patlama sonrası gelişmelerinden yakından takip edildiğini ifade ederek; bölgeye  29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu. 
 
 
 

 

 

twitter takip