Sağlık sistemi alarm veriyor, yetkililer duymuyor!

Sa%C4%9Fl%C4%B1k+sistemi+alarm+veriyor,+yetkililer+duymuyor%21;
ABONE OL

Devlet hastanelerinde uzman heki ve randevu bulmak imkansız hale geldi, eczanelerde ilaç yok! Krizin patlama noktası ise dün bir ambulans şoförünün Sağlık Balanlığı önünde gerçekleştirdiği eylem oldu.

Özellikle de hekimlerin, bir süredir sağlık sistemindeki çöküşle ilgili yaptığı uyarılara iktidar kulaklarını tıkarken, son çığlık Ankara'daki Sağlık Bakanlığı önünden yükseldi. Onkoloji hastası taşıdığını ve üç saat boyunca dolaşmasına karşın hastayı bırakacak bir yer bulamadığını belirten bir ambulans şoförü, “Hasta haklarını savunmak adına yapıyorum. Sağlık Bakanı’nın gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı önünde kendisini ambulansa kilitleyen şoför, onkoloji hastası için üç saat hastane aradığını iddia ederek, “Oksijen tüplerini açtım. Sağlık Bakanı gelmezse kendimi patlatacağım” diye konuştu. Ambulans şoförü, eylemi hasta haklarını savunmak adına gerçekleştirdiğini ifade etti. Çok sayıda polis eylem sırasında olay yerine geldi. Ambulansın etrafına şerit çekilirken gazeteciler ve yurttaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Dakikalarca ambulans içinde kalan yurttaş, 'İkna edilmesinin' ardından ambulanstan indirildi. Ambulans Sağlık Bakanlığı’nın önüne çekilirken şoför ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın odasına çıkarıldı.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ EYLEM DÜZENLEYECEK!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık emek-meslek örgütleri; TBMM Genel Kurulu’na sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarını gasp eden yasa teklifine karşı bugün G(ö)REV kararı aldı.

twitter takip