Sabah gazetesinden 'Halk TV'ye paravan patron' iddiası!

Sabah+gazetesinden+%E2%80%99Halk+TV%E2%80%99ye+paravan+patron%E2%80%99+iddias%C4%B1%21;
ABONE OL

Sabah Gazetesi, bugün yayınlanan bir haberinde Halk TV'yi geçtiğimiz aylarsa satın alan Cafer Mahiroğlu hakkında bazı iddialarda bulundu.

İktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi muhalif kesimin en bilinen TV kanallarından Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında 'paravan patron' iddiasında bulundu.
 
Sabah Gazetesi'nde Dilek Göngör imzasıyla yayınlanan haberde; kanal sahibi olarak Mahiroğlu’nun eniştesi Süleyman Özen'in göründüğü, yönetimde ise Mahiroğlu'nun baldızının olduğu iddia edildi.
Daha önce CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ve kızı Aslı Baykal'a ait olan kanal geçtiğimiz aylarda İngiltere'de yaşayan Sivaslı işadamı Cafer Mahiroğlu'na satılmıştı.
 
Sabah Gazetesi ise bugün yayınlanan bir haberinde;  Cafer Mahiroğlu'nun adının satışla ilgili resmi hiçbir kayıtta geçmediğini iddia etti.
 
Haberde; ayrıca Mahiroğlu'nun ikinci evliliğinden olan akrabalarını kanala yerleştirdiği ifadeleri yer aldı.
Mahiroğlu'nun Özdemir olan soyadını 1989 yılında değiştirdiği bilgisini kullanan Sabah Gazetesi, haberinde Mahiroğlu'nun İngiltere'deki şirketlerinin batık durumda olduğunu iddia etti.
 
Sabah Gazetesi'ndeki haberde Cafer Mahiroğlu için şu ifadelere yer verildi:
 
Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki kayıtlara göre, Halk Radyo ve Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi'nin tek sahibi Süleyman Özen görünüyor. Mahiroğlu'nun eniştesi olan Süleyman Özen, Halk TV'nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Hollanda'da Spijkenisse'de yaşayan Özen, Dordrecht şehrinde 2005'ten beri bir kafe işletiyor. Mahiroğlu'nun ikinci eşinden (Safiye Küçük) baldızı Armağan Küçük ise Halk TV'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Televizyonun Yönetim Kurulu Üyesi ise Mahiroğlu'nun ikinci eşinin teyzesinin kızı olan Mediha Burumoğlu.
 
Halk TV'yi, 3.5 milyon TL olduğu iddia edilen bütün borçlarını üstlenerek, çanta dolusu 2 milyon dolar nakit parayla aldığı söylenen Cafer Mahiroğlu'nun İngiltere'deki şirketleri ise her nasılsa batık durumda.
 
 
Mahiroğlu'nun şirketleri mali olarak zor durumdayken Halk TV'yi nasıl aldığını sorgulayan Sabah Gazetesi; MASAK'ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Mahiroğlu'nun para kaynaklarını mercek altına aldığını ve Londra'daki FETÖ sermayesinin gizlice destek verip vermediğininin araştırıldığını iddia etti.
 
Mahiroğlu ise haberdeki iddialara Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile cevap verdi.
 
Mahiroğlu, "Önce bilgi sahibi olmak gerekir yorum yapmak için. Çağın en büyük sorunu algı yönetimi. Alınteriyle geçen tertemiz zamanları kirli kalemler zedeleyemez. Esas olan memleket kavgasıdır, kim bu kavgayı mertçe veriyorsa yanında olmak esastır" mesajını yayınladı. 
 
twitter takip