Yine ağır cezalar geldi! Halk TV ile Habertürk'e RTÜK'ten Fatih Altaylı ve Canan Kaftancıoğlu cezası!

Yine+a%C4%9F%C4%B1r+cezalar+geldi%21;+Halk+TV+ile+Habert%C3%BCrk%E2%80%99e+RT%C3%BCK%E2%80%99ten+Fatih+Altayl%C4%B1+ve+Canan+Kaftanc%C4%B1o%C4%9Flu+cezas%C4%B1%21;
ABONE OL

RTÜK, muhalif kanallara ceza vermeye devam ediyor. Bu sefer de Halk TV ve Habertürk kanallarına idari para cezaları kesildi. Halk TV'ye ayrıca 5 program durdurma cezası verildi.

Son günlerde Halk TV, Fox TV, Tele1 başta olmak üzere muhalif yayın çizgisindeki kanallara sürekli ceza kesen RTÜK'ten (Radyo Televizyon Üst Kurulu) yine benzer haberler geldi. RTÜK bu sefer de Halk TV ve Habertürk'e ceza kesti.
 
RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı Twitter hesabından yaptığı açıklamada; RTÜK'ün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun gündemi bir süredir meşgul eden "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde bir iktidar değişikliğini, hatta bir sistem değişikliğini görüyorum" sözleri nedeniyle Halk TV'ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu.
 
Taşçı'nın açıklamasına göre; bu karar radyo ve televizyon üst kurulunda 3’e karşı 6 üyenin oyuyla kabul edildi. RTÜK bu sözleri toplumu kin ve düşmanlığa tahrik saydı.
 
Canan Kaftancıoğlu'nun bu sözleri söylediği programın sunucusu Şirin Payzın da karar hakkında "Ağzımızdan çıkmayan , akılımızdan bile geçmeyen yayında lafı bile edilmeyen darbe sözünü, lafını kafanızdan uydurup ceza veriyorsunuz. Esas bu kararlar gazeteciliğe, özgür basına vurduğunuz sizin darbenizdir"  yorumunu yaparak tepki gösterdi.
 
Halk TV'ye verilen bu cezaya Canan Kaftancıoğlu'nun yorumu da "Demokrasilerde, muhalefet iktidarı sandığa gömüp kendisi iktidar olmak için mücadele eder.Darbeci zihniyete sahip olanlar ise basına sopa göstererek susturmaya çalışırken sandık yerine boğazı derin sularını işaret ederler.Halk tv ve gazeteciler sadece görevlerini yapmışlardır" oldu.
 
RTÜK'ün ceza verdiği bir diğer program ise Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı sunumuyla yayınlanan 'Teke Tek' oldu...
 
Fatih Altaylı'nın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i konuk ettiği ve MHP'liler tarafından gelen tepkilerlerle hedef gösterildiği programda, Meral Akşener ile tehdit aldıkları  ve Akşener'in evinin basılmasından konuşurken söylediği "İt ürür, kervan yürür", "itlerle uğraşmıyoruz" sözleri nedeniyle Habertürk'e üst sınırdan idari para cezası verildi. 
twitter takip