RTÜK, televizyon yöneticilerini 'özel hat' üzerinden tehdit etti: Yanan alanları haber yapmayın

RT%C3%BCK,+televizyon+y%C3%B6neticilerini+%E2%80%99%C3%B6zel+hat%E2%80%99+%C3%BCzerinden+tehdit+etti:+Yanan+alanlar%C4%B1+haber+yapmay%C4%B1n
ABONE OL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), televizyon kanallarının yöneticilerini özel hat üzerinden yolladığı uyarı metniyle ceza vermekle tehdit etti. Gerekçe: Yanan bölgeleri ekrana taşımak!

Türkiye tam bir haftadır orman yangıları ile boğuşurken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) skandal bir yaptırım haberi geldi.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyesi İlhan Taşcı'nın Twitter'dan duyurduğu bilgiye göre; RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in, bugün televizyon yöneticilerine “özel hat” üzerinden gönedrediği mesajla ekranda yangın bölgelerini göstermemelerini istediği, aksi takdirde en ağır cezanın verileceği tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı.

Taşcı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!!

Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor"

 

twitter takip