Ramiz Ongun DEVA Partisi'nden istifa etti: Tuzakları kuranlar dışardan değil!

Ramiz+Ongun+DEVA+Partisi%E2%80%99nden+istifa+etti:+Tuzaklar%C4%B1+kuranlar+d%C4%B1%C5%9Fardan+de%C4%9Fil%21;
ABONE OL

DEVA Partisi kurucularından olan Ramiz Ongun Twitter hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Ongun, 'Büyük umutlarla kurulan Deva Partisi enkaza dönüştü. Tuzakları kuranlar dışardan değil' dedi.

Millet İttifakı ortaklarından olan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kurucu üyelerinden Ramiz Ongun, partisinden istifa etti.

İstifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Yönetim Kurulu üyesi Ongun, 'liyakatsız' bir yönetim anlayışı olduğunu ifade etti.

Teşkilatını daha önce kurulabilecek 'tuzaklara' karşı uyardığını ifade eden Ongun, "Maalesef o tuzakları kuranlar dışardan değil, Deva Partisinin tam merkezinden çıkmıştır" dedi.

Ongun, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kıymetli yol arkadaşlarım; 1. olağan kongremizde Divan Başkanı olarak yaptığım konuşmada 'Biz yeni bir hareketiz, bizi de bekleyen bazı tuzaklar olabilir' sözüyle teşkilatlarımıza dikkatli olmaları hususunda telkinde bulunmuştum. Maalesef o tuzakları kuranlar dışardan değil, Deva Partisinin tam merkezinden çıkmıştır. Büyük ümitlerle kurulan Deva Partisinin ise enkaza dönüşmesine sebebiyet vermiştir."

Milli hassasiyetlerin önemsenmediği, istişare kültürünün yok sayıldığı, liyakat anlayışının dışına çıkıldığı, "vesayet" altında olduğu izlenimini üstünden atamayan bir yönetim anlayışının hakim olması nedeniyle, arzu ettiğimiz siyaset anlayışını gerçekleştirme imkanı kalmadığına olan inancım kesinlik kazandığı için kurucusu olduğum Deva Partisinden istifa ediyorum."

 

twitter takip