Özgür Özel'den Gökhan Zan açıklaması: Lütfü Savaş ile uyumlu çalışabileceğini söylemişti

%C3%96zg%C3%BCr+%C3%96zel%E2%80%99den+G%C3%B6khan+Zan+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+L%C3%BCtf%C3%BC+Sava%C5%9F+ile+uyumlu+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fabilece%C4%9Fini+s%C3%B6ylemi%C5%9Fti
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerden aday belirleme süreci ve Hatay konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylarını açıkladıktan sonra çıkan tartışmalar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mevcut 249 belediye başkanının 149’unun yeniden aday gösterildiğini belirten Özel, ‘’En rahat olduğu iki il Ankara ve İstanbul. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, partinin de çok üzerinde oy potansiyeline sahipler. Çok sıkı çalışıyorlar” dedi.

Hatay konusuna da değinen Özel TİP’ten aday olan Gökhan Zan‘ın Arsuz belediyesi için kendilerinden talepte bulunduğunu Lütfü Savaş ile uyumlu çalışabileceğini söylediğini ifade etti. Özel, Lütfü Savaş için ise alternatifini anketlerde görülmesi durumunda adayın değişebileceğini kaydetti.

Parti merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Özel, şu mesajları verdi:

GÜRSEL TEKİN’İN İSTİFASI

“Çok sevdiğim değerli bir isim, kendisini arayacağım. Kadıköy’de iki aday arasında kaldık. Yüzde 51’e 49 karar verdik. Bir gece önce Gürsel abinin adı geçiyordu, ertesi sabah olmadı ve istifa geldi. Kadıköy adayımız pırıl pırıl. İlk kızgınlık geçtikten sonra Gürsel Abi’nin yeniden baba ocağına döneceğine inanıyorum. Herkes yapar da Tekin’in bunu yapmaması gerekir. Seçmen de doğru bulmuyor”

SÜRPRİZ OLABİLİR

“Kırıkkale çok iyi gidiyor. Kastamonu olabilir. 100 yılın sürprizini Malatya’da yapacağız. Parti son seçimden yüzde 21 oy almışken, Ağbaba rakibinin dört puan önünde çıktı”

HATAY VE GÖKHAN ZAN

“Birçok ankette Lütfü Savaş çıktı. Orada Gökhan Zan, büyük bir grubu organize ederek tepki gösterdi. Zan bizden Arsuz Belediyesi için talepte bulundu. ‘Savaş ile uyumlu çalışırım’ dedi. Sonra TİP’e gitti. Savaş’a alternatifi anketlerde görürsem adayı değiştiririm. Ama daha iyi bir alternatif üretemeden bir şey söylemek zor. Bir ölçüm daha yapılacak. 60 PM üyemiz Hatay için nabız yoklamak ile görevli. Doğru bulma arayışımızın bir sonucu bu.”

twitter takip