CNN Türk 'Ukrayna'dan sıcak görüntü' dedi, reels videosu çıktı!

CNN+T%C3%BCrk+%E2%80%99Ukrayna%E2%80%99dan+s%C4%B1cak+g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC%E2%80%99+dedi,+reels+videosu+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili haberlerde bilgi kirliliği oldukça dikkat çekiyor. Son olarak, dün gece CNN Türk'ün canlı yayınında 'Geceye dair sıcak bir görüntü' diye servis edilen görüntüler, 8 Ekim 2021'de paylaşılan bir reels videosu çıktı.

Rusya'nın Ukrayna operasyonu beşinci gününe girerken, sosyal medya ve basındaki bilgi kirliliği de dikkat çekiyor. Gerçekliği teyit edilemeyen görüntü ve fotoğrafların yanı sıra geçmişte dünyanın farklı yerlerinde çekilen çok sayıda video da yeni gibi servis ediliyor.

CNN Türk'ün de canlı yayında "Geceye dair sıcak bir görüntü" diye servis ettiği görüntülerin, 3D sanatçısı Borisao Blois'in Instagram hesabından 8 Ekim 2021'de paylaştığı bir reels videosu olduğu ortaya çıktı.

Moderatör Yasin Erçağlayan, "Uçak savar atışlarının yoğun şekilde yapıldığı geceye dair sıcak bir görüntü" ifadelerini kullanırken, görüntülerin Kiev'den olduğunu iddia etti.

twitter takip