Osman Öcalan TRT'ye reyting için mi çıkarıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına 'reyting sonuçlu' yorum!

Osman+%C3%96calan+TRT%E2%80%99ye+reyting+i%C3%A7in+mi+%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1ld%C4%B1?+Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1na+%E2%80%99reyting+sonu%C3%A7lu%E2%80%99+yorum%21;
ABONE OL
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesine katılmak üzere Japonya'ya hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sistemine karşı ABD uygulayabileceği ekonomik yaptırımlara ilişkin "S-400 işinin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik. Trump'la yaptığım görüşmede doğrusu bu izlenimi almadım" dedi.
Erdoğan, seçim öncesi gündemi oldukça meşgul eden teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye röportaj vermesiyle ilgili de konuştu. Erdoğan, "Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde: "Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT Kürdi'ye müracaat yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarım bilirler. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum. TRT Kürdi'yi kurarken kimse bize 'Niye kurdunuz' demedi. TRT Kürdi'deki arkadaşlarımız hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımları atarlar ve buna göre de adımlarını atmışlardır. TRT Kürdi'yi kurduğumuzda kimse neden kurdunuz demedi. TRT'yi yönetenler bütün hassasiyletleri göz önüne alarak adımlarını atarlar, Kürdi'nin reytingleri yükseltmeyi de düşünür. Ülkeye neyin nasıl faydalı olacağını da düşünür. Buna göre adım atmışlardır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasına gazeteciler Can Dündar ve İrfan Değirmenci'den de cevap geldi. Hakkındaki dava nedeniyle yurt dışına kaçan ve yaklaşık 3 senedir Almanya'da olan Can Dündar, Erdoğan'ın açıklamasının yer aldığı haberi alıntılayarak "Kırmızı bültenlileri çıkarıyorlarsa ben de çıkıp bir çift laf etmek isterim" diyerek tepkisini gösterdi. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> Kanal D'deki görevine son verildikten sonra bu sene Nisan ayında Halk TV Ana Haber Bültei'ni sunmaya İrfan Değirmenci ise Erdoğan'ın açıklamalarında 'reyting' kısmına tepki gösterdi. Erdoğan'ın açıklamasının yer aldığı habere reyting sonuçlarını gösteren bir tablo ile yorum yaptı. Değirmneci'nin paylaştığı tabloda TRT Kurdi'nin 0.02 reyting aldığı görüldü.
 
twitter takip