Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e: Adayım diyorsan istifa et, delikanlıca mertçe çalış

Mustafa+Sar%C4%B1g%C3%BCl%E2%80%99den+%C3%96zg%C3%BCr+%C3%96zel%E2%80%99e:+Aday%C4%B1m+diyorsan+istifa+et,+delikanl%C4%B1ca+mert%C3%A7e+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F
ABONE OL

Daha önce Genel Başkanlık için aday olabileceğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, dün katıldığı bir televizyon programında; 'Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim' dedi. Özel’in açıklamalarına ilk yanıt Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den geldi.

FOX ekranlarında yyaınlanan "Çalar Saat" programına konuk olan Sarıgül, üstü kapalı olarak Özgür Özel’i hedef aldı. Galatasaray yöneticisiyken, 1989 yılındaki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkan adaylığının gündeme gelmesinin hemen ardından görevinden istifa ettiğini hatırlatan Sarıgül, o dönem kulüp başkanı olan Faruk Süren ile arasında geçen anıyı anlattı.

ADAYIM DİYORSA İSTİFA ETMELİ

Sarıgül, Bülent Ecevit’in teklifinin ardından o dönem Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren’e istifa edeceğini belirttiğini ancak Süren’in itiraz ettiğini anımsatarak şunları söyledi;

“Ben DSP adayı olarak Şişli adayıyım Galatasaray kimliğini kullanarak bu çalışmayı yapmam. Etik olan benim Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa etmemdir dedim. Ve sayın Faruk Süren de bir tören düzenledi bana o törenle beni Florya’dan Şişli’ye uğurladılar. Yani etik olan kural birisi adayım diyorsa bulunduğu görevlerden istifa etmeli, çıkmalı delikanlıca mertçe çalışmasını yapmalı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapan herkesin bunu yapma hakkı vardır. Ama bunun da bir nezaketi, zerafeti ve etik kuralları vardır.    

GENEL BAŞKAN ARAYIŞIMIZ YOKTUR

Sarıgül, CHP içindeki genel merkeze muhalif olan kişilerin toplantılar yapıp kamuoyuna sızdırdığını öne sürerek “Bu partimizin kültüründe ve geleneğinde yoktur. Bu kaos CHP’mizi yıpratır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde şu anda bir genel başkan arayışı yoktur. Bizim bir genel başkanımız var.” diye konuştu.

ONLAR HANGİ ÇALIŞMAYI YAPMAK İSTEDİ DE KILIÇDAROĞLU ENGEL OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı olduğunu dile getiren Sarıgül, “Kılıçdaroğlu, 1,5 puan daha fazla alsaydı, bugün karşısında olanlar diyeceklerdi ki ‘bravo tebrik ediyorum, hayatında bir araya gelmeyen grupları bir araya getirdiniz’ diyeceklerdi. Onlar hangi çalışmayı yapmak istedi genel başkanımız engel oldu” ifadelerini kullandı.

“BEN DEĞİL BİZ DİYECEĞİZ!“

Sarıgül CHP’deki sürecin sonlanacağına dikkat çekerek “Vicdan koltuk kavgası yapanları yarı yolda bırakacaktır, vicdan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliği olmadan ben hiçbir şeyim diyenlerindir. Bakın Erzincan’da ben seçilmedim, CHP’nin kurumsal kimliği seçildi. Hiç kimsenin bu kimliği yıpratmaya hakkı yoktur” dedi.

twitter takip