Murat Ongun: Soylu'nun 'PKK’nın dağ kadrosunda' dediği itfaiyeci, şehit kardeşi

Murat+Ongun:+Soylu%E2%80%99nun+%E2%80%99PKK%E2%80%99n%C4%B1n+da%C4%9F+kadrosunda%E2%80%99+dedi%C4%9Fi+itfaiyeci,+%C5%9Fehit+karde%C5%9Fi
ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İçişleri Bakanı Soylu'nun İBB'ye yönelik 'terör' soruşturması hakkında 'PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' dediği çalışanın 'Şehit Gazi Birlik-Sen Üye Kimlik Kartı'nı paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada "PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci" ifadeleriyle kimlik bilgisini ifşaettiği çalışanın 'şehit' kardeşi olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, çalışanın, 'Şehit Gazi Birlik-Sen Üye Kimlik Kartı'nı paylaşan Ongun,"Süleyman Soylu’nun, 'PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' dediği M.K. şehit kardeşidir" ifadelerini kullandı.

Ongun, Soylu'nun bizzat, hayatını kaybeden askerin ailesine de taziye ziyaretinde bulunduğunu kaydetti.

BAKANLIK'TAN YANIT GELDİ

Murat Ongun'a yanıt veren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise söz konusu çalışanın 2018’de 'şehit yakını' kontenjanından memur olmak istediğini ancak güvenlik soruşturması sonucu reddedildiğini aktardı.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Yalanlarınızı kapatmak için şehitliği bile istismar edecek kadar onursuz davranıyorsunuz. Muharrem Kılıç; 2016’da Diyarbakır’da bombalı saldırıda şehit olan M.K'nin 2014’te PKK’nın kırsal kadrosuna katılırken, 2017’de PKK’nın şehir yapılanması YPS’de yakalanan kardeşidir. 2018’de şehit yakını kontenjanından memur olmak istemiş ancak güvenlik soruşturması olumsuz olduğundan reddedilmiştir.O haktan kardeşi faydalanmıştır.Siz ise devletin memuriyete almadığı kişiyi 2021 yılında belediyeye itfaiye eri yaptınız.Bunca rezaletten sonra konuşmaya utanın."

ONGUN'DAN YANIT

Ersoy'un açıklamalarına yanıt veren Ongun da, bu bilgilere rağmen söz konusu çalışana neden işlem yapılmadığını sordu. Ongun, "Cümlelerinizi anlamakta zorlandık. Konu şu mu: Şehit kardeşi ama kendisi PKK’lı ve Soylu PKK’lının evini ziyaret ediyor. Ayrıca, 8 yıldır her şeyi biliyorsunuz ama bu kişiye işlem yapmayıp tweet atıyorsunuz. Öyle mi?" ifadelerini kullandı.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Bakan Soylu, bugün İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturmanın 1 Ocak 2019'dan 31 Aralık 2021'e kadar 3 yıl incelendiğini belirtmiş, soruşturmaya ilişkin bazı iddialarda bulunmuştu. Soylu, açıklamasında 'terör' bağlantılı olduğunu iddiaettiği bazı isimlerin kimliklerini de ifşa etmişti.

twitter takip