Mourinho'dan gazetecilere uyarı: Şunu fark ettim ki burada sorulan sorular çok uzun

Mourinho%E2%80%99dan+gazetecilere+uyar%C4%B1:+%C5%9Eunu+fark+ettim+ki+burada+sorulan+sorular+%C3%A7ok+uzun
ABONE OL

Jose Mourinho, basın mensuplarının sorularına cevap veriyor.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho basın mensuplarına açıklama yaptı.

Dün Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda yapılan imza törenin ardından bugün Mourinho basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın toplantısında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç' da eşlik etti.

Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuşmasına taraftarlara teşekkür ederek başladı.

Daha sonra gazetecilerin sorularına geçildi.

Yıldırım'ın açıklamaları

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın 'Mourinho' açıklamaları Ali Koç'a soruldu.

Ali Koç soruya "Siz çoğu zaman bizi yavaşlıkla suçluyorsunuz. Ancak 2 senedir transferlerle gördüğünüz gibi nokta atışı işler yapıyoruz. Bu çerçevede yeni sezon için yapılan temasların sonucu budur." şeklinde yanıt verdi.

Daha sonra Mourinho soruya cevap verdi. Mourinho "Dün buraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Ben şuanda bu masada ortada oturuyorum ben aslında Ali Koç’un yerinde oturmam lazımdı. Böyle bir şaka yaptım. Eskiden ben Mourinho’yum diye kendimi adlandırırdım şimdi ben Fenerbahçe’nin hocasıyım diyerek adlandırıyorum çünkü böyle olmak isitiyorum" dedi.

Mourinho konuşmasına şöyle devam etti:

"Benimle ilk iletişime geçen kişi Ali Koç oldu. İlk kontağı böyle kurdum. Ben hangi kulübe gidersem gideyim dedikodu olur. Ben transfer anlamında hiçbir isimle konuşmadım. Ben ilk önce projeyi görmek isterim. Ben isimler üzerinden profiller üzerinden konuştum. Asla isim konuşmadık. Geçmiş kulüplerimdeki hiçbir oyuncaya karşı bir ilgim olmadı. Roma'dan herhangi bir oyuncuyla ilgili bir görüşmem olmadı. Şu anda acele etmenin zamanı değil."

Kimseden izin almadım

"Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Benim ailem var ben her zaman aileme danışırım. Kimseden ne yapmam gerektiğime dair izin almam. Bay Yıldırım ile de bir görüşmem oldu ancak Fenerbahçe’ye gelmek için ondan izin almadım"

Koç'un sunduğu projeye imza attım

"Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe’nin teknik direktörüyüm. Başkanımız buradayken burada sözleşme imzaladım. Çünkü benim için istikrar çok önemliydi. Şu 2 günde her şey çok üst düzey. Bu sabah tesislere gittim. Görmüş olduğum seviye çok iyi. Gelecek haftalar bizim için zor olacak. Önümüzdeki sezon hazırlıklarına 2 hafta sonra başlamamız lazım. Avrupa kupaları için hazırlanmamız gerekiyor. Ben Başkanımız Ali Koç’un sunduğu proje için imza attım."

Benim gittiğim yer ilgi çeker

"Portekiz’de Türkiye ligi canlı olarak veriliyor. Ben Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önceden takip ediyordum. Benim gittiğim yer ilgi çeker. Şu anda Avrupa’da daha çok takip edilecek. Eğer Fenerbahçe’nin haklarını savunmam gerekirse bunu düşünmeden yaparım"

Basın mensuplarına ilk uyarı

Burada sorulan sorular çok uzun. Sorular kısa olmalı ki daha fazla soru sorulsun ve cevap alınsın. Benim geçen sene hakkında yorum yapmam etik olmaz. Ben oyuncularımın bana güvenmelerini isterim. Biraz zamana ihtiyacım var takımı tanımam gerekiyor. 8 oyuncu Avrupa şampiyonasında geldikten sonra izleyeceğiz. Ben İsmail hocadan farklı biriyim. Fenerbahçe taraftarının rüyalarını gerçekleştirmek için iyi bir takım kuracağız.

twitter takip