Milli Eğitim Bakanı, 'eğitim sisteminden' şikâyetçi: Bu eğitim sistemi, toplumsal mühendislikten çok çekti

Milli+E%C4%9Fitim+Bakan%C4%B1,+%E2%80%99e%C4%9Fitim+sisteminden%E2%80%99+%C5%9Fikâyet%C3%A7i:+Bu+e%C4%9Fitim+sistemi,+toplumsal+m%C3%BChendislikten+%C3%A7ok+%C3%A7ekti
ABONE OL

Teknopark İstanbul A.Ş. ile Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülkedeki eğitim sistemine 'sitem' etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Teknopark İstanbul A.Ş. ile Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.

Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eski politikalarını eleştirerek "Bu eğitim sistemi ne çektiyse toplumsal mühendislik projelerinin eğitim sistemine yansıması olan yanlış eğitim politikalarından çekti" dedi.

"TOPLUM ÇOK BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİ"

Bakan Özer, törende şöyle konuştu:

Bu eğitim sistemi ne çektiyse toplumsal mühendislik projelerinin eğitim sistemine yansıması olan yanlış eğitim politikalarından çekti. İşte kat sayı uygulaması da bunlardan bir tanesiydi. İmam hatip liselerinin ve meslek liselerinin yükseköğretime erişimini engellemek için yapılan bu müdahalenin maliyetini bu toplum çok büyük bedeller ödedi. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem iş gücü piyasasının talebini karşılayamamaktan dolayı, bir taraftan okullar arası başarı farkının oluşmasından dolayı ve en önemlisi ortaokul sisteminin bir türlü dengesini bulamamasını getirmiş olduğu maliyetler ödeyerek geçirdik.

Biz farklı bir yaklaşım denemek istedik. Denemek istediğimiz yaklaşım şuydu. Eskiden biliyorsunuz bundan otuz kırk yıl önce eğitim ve istihdam kaynağı arasında bir fark yoktu. Yani devlet eğitimindeydi, aynı zamanda üretim ve hizmet sektöründe olduğu için ana istihdam kaynağı da devletti. Dolayısıyla mesleki eğitim ile ilgili özlemle yad edilen o güzel günler her iki sürecin de ana aktörünün devlet olduğu günlerdi. Sonra tüm dünyada üretim ve hizmet sektöründe devlet yavaş yavaş çekildikçe tüm dünyada mesleki eğitimden devlet çekildi. Ama Türkiye'de devlet çekilemedi çünkü özel sektör bu yükü üzerine almadı.

twitter takip