Merdan Yanardağ, bu geceyi gözaltında geçirecek!

Merdan+Yanarda%C4%9F,+bu+geceyi+g%C3%B6zalt%C4%B1nda+ge%C3%A7irecek%21;
ABONE OL

Bugün gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ'ın, bu gece gözaltında tutulacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bu geceyi gözaltında geçirecek.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Merdan Yanardağ'ın TELE1 ekranında 5 gün önce PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek, Yanardağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmaya konu olan yayında AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarına yanıt veren Yanardağ, TELE1'de yaptığı bir konuşmada, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti. Ardından RTÜK de TELE1 hakkında inceleme başlatmıştı.

RTÜK Başkanı Şahin, Yanardağ'ın açıklamaları üzerinde, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.

Yanardağ ise Şahin'e sosyal medyadan verdiği yanıtta "Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo'yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın" ifadelerini kullanmıştı.

Yanardağ, bugün kanala gelen polis memurları tarafından gözaltına alındı.

İfadesi alınmak üzere Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yanardağ'ın bu gece gözaltında tutulacağı belirtiliyor.

 

twitter takip