Mehmet Barlas'tan 'Erdoğan' eleştirisi: Özgür medya ortamının gereği olan eleştiriyi de eksik etmeyelim

Mehmet+Barlas%E2%80%99tan+%E2%80%99Erdo%C4%9Fan%E2%80%99+ele%C5%9Ftirisi:+%C3%96zg%C3%BCr+medya+ortam%C4%B1n%C4%B1n+gere%C4%9Fi+olan+ele%C5%9Ftiriyi+de+eksik+etmeyelim
ABONE OL

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin yazarı Mehmet Barlas, “Özgür medya ortamının gereği olan eleştiriyi de eksik etmeyelim” diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı faiz açıklamaları nedeniyle eleştirdi.

Mehmet Barlas, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve faiz meselesini kaşıyanlar” başlıklı yazısında ekonomideki gidişatın daha da kötüleştirilmesini eleştirdi.

Yazısında "Biraz eleştiri" başlığı altında “Özgür medya ortamının gereği olan eleştiriyi de eksik etmeyelim” ifadelerinş kullanan Barlas'ın bugükü yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Biraz eleştiri

Özgür medya ortamının gereği olan eleştiriyi de eksik etmeyelim. Cumhurbaşkanı Erdoğan nedense her konuşmasında ekonomiye değinirken yüksek faizi maliyetin ana unsuru olarak gösteriyor. Oysa faiz, maliyet unsurlarından sadece bir tanesidir. Türkiye'deki yüksek faiz ise yüksek kur maliyetini asgaride tutmak için kullanılan bir araçtır da..."

 

twitter takip