Meclis'in gözü AYM'de olacak!

Meclis%E2%80%99in+g%C3%B6z%C3%BC+AYM%E2%80%99de+olacak%21;
ABONE OL

Meclis’in bu haftaki gündemi belli oldu. İşte, detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir milletvekilinin hayatını kaybettiği bütçe süreci devam ediyor.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre yeni hafta boyunca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı bütçeleri görüşülecek.

ERTELENEN BAKANLIKLAR GÖRÜŞÜLECEK, 21 ARALIK YOĞUN GEÇECEK

SAADET Milletvekili Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirdiği gün ertelenen Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları ve TBMM bütçeleri ile vefat ettiği gün ertelenen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçeleri 21 Aralık Perşembe günü görüşülecek. Bitmez’in durumu sebebiyle bu bakanlıkların bütçe görüşmelerinin 21 Aralık’a ertelenmesi sonucu bütçe 1 gün gecikmeli olarak 25 Aralık’ta sona erecek.

İYİ PARTİ’DE İSTİFALAR

Geçtiğimiz haftaya damga vuran istifalar ve partiler arası geçişler bu hafta gündemdeki yerini koruyacak. 5 milletvekilinin istifa ettiği İYİ Parti’de en son İYİ Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu ayrıldı. Bu istifaların devam edip etmeyeceği merak konusu. Akşener’in de bu konularda açıklama yapması bekleniyor.

SAADET GRUBU KURULDU, ÇALIŞMALARA YENİDEN KATILACAK

SAADET Grubu’nun düşmemesi için CHP’den SAADET’e geçen Ali Fazıl Kasap’ın da yeni partisindeki ilk haftası olacak. Bitmez’in kalp krizi geçirmesinin ardından 5 gün boyunca Genel Kurul çalışmalarına katılamayan SAADET Grubu, yeni katılan milletvekili Kasap’la birlikte çalışmalarına devam edecek. Meclis’te bütçe mesaisi devam ederken SAADET Genel Merkezi’nde de taziye ziyaretleri kabul edilecek.

MECLİS’İN GÖZÜ KULAĞI AYM’DE OLACAK

Meclis’in yakından takip edeceği bir toplantı da Anayasa Mahkemesi’nde gerçekleşecek. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu perşembe günü görüşecek. Yargıtay-AYM krizi sonrasında yapılacak bu kritik toplantıda verilecek karar, en çok tartışılacak gündem başlıklarından biri olacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İKİNCİ KEZ TOPLANACAK

İlk toplantısını 11 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu da pazartesi ikinci toplantısını yapmak üzere bir araya gelecek.

CHP’DE PM VE ADAY AÇIKLAMA

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları da hız kesmeden devam edecek. 226 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP, perşembe günü Parti Meclisi’ni ikinci kez aday belirlemek için toplayacak. Toplantının ardından yeni aday isimleri açıklanacak.

Çalışmalarında sona gelen Cumhur İttifakı liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, bir araya gelerek ittifaklarına dair son değerlendirmeleri yapacak.

twitter takip