Madımak, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok davalarına bakan isimdi! Eski DGM savcısı Nusret Demiral öldü

Mad%C4%B1mak,+U%C4%9Fur+Mumcu,+Bahriye+%C3%BC%C3%A7ok+davalar%C4%B1na+bakan+isimdi%21;+Eski+DGM+savc%C4%B1s%C4%B1+Nusret+Demiral+%C3%B6ld%C3%BC
ABONE OL

Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin (DGM) en kritik davalara bakan sembol başsavcısı Nusret Demiral dün sabah, geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede öldü.

Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin (DGM) en kritik davalara bakan sembol başsavcısı Nusret Demiral dün sabah, kahvaltıdan sonra geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede öldü.

DGM'ler denince akla gelen ilk isimlerden olan Demiral, işkenceli sorgulara bizzat katıldığı, odasında eylemci öğrencileri dövdüğü iddialarıyla biliniyor.

DENİZ GEZMİŞ-YUSUF ASLAN'I SORGULADI, DEP'LİLERE İDAM İSTEDİ

Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan'ı idama götüren süreçte sorgularını yapmasıyla da anılıyor.   

Nusret Demiral, Türkiye Birleşik Komünist Partisi liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın, DEP’li milletvekillerinin davaları, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri ve Madımak katliamı gibi birçok sansasyonel davada savcılık görevini üstlendi.

"Madımak bir tahrik sonucu oldu" sözleri tepki çeken Nusret Demiral, emekliliğinin ardından siyasete atıldığı 1995'te MHP'yi "Ezan Türkçe okunsun" diyerek 'baraj altına çekmek'le suçlanıp disiplin kuruluna sevk edildi. Ve ardından siyaseti bıraktı.

twitter takip