Kulis: CHP'nin olağan kurultayı 4-5 Kasım'da olacak!

Kulis:+CHP%E2%80%99nin+ola%C4%9Fan+kurultay%C4%B1+4-5+Kas%C4%B1m%E2%80%99da+olacak%21;
ABONE OL

Gazeteci Canan Kaya, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın hangi tarihte gerçekleştirileceğini yazdı.

samimihaber.com yazarı gazeteci Canan Kaya, bugünkü yazısında CHP'deki 38. Olağan Kurultay sürecine ilişkin önemli kulis bilgileri aktardı. 

Genel başkanın seçileceği kurultayın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacağını aktaran Kaya, yarışın CHP lideri Kemal KIlıçdaroğlu ile CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel arasında geçeceğini öne sürdü.

Kaya, 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden aday gösterileceğini, İmamoğlu'nun da odak noktasına İstanbul'u koyduğunu, kampanya sürecini ise 2019'da olduğu gibi siyasal iletişimci İlyas Ateş Başsoy'un yürütebileceğini aktardı.

İşte, Kaya'nın bugünkü yazısı:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 6 Haziran’da başlayan kongre sürecine dair en merak edilen konulardan biri, genel başkanın seçileceği kurultayın hangi tarihte gerçekleşeceği. 5 Eylül’de tamamlanması beklenen ilçe kongrelerinin ardından 16 Eylül’de il kongreleri için start verilecek. İl başkanları ve kurultay delege seçimlerinin ise 15 Ekim’de tamamlanmasıyla, gözler olağan kurultay sürecine çevrilmiş olacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Habertürk TV yayınında kurultay tarihine ilişkin ”Benim düşüncem yerel seçimlerden önce kurultayın olmasıdır” ifadelerini kullanmıştı. Aday olup olmayacağı konusunda ise “delegeler karar verecek” demişti.

OLAĞAN KURULTAY İÇİN 4-5 KASIM TARİHİ KONUŞULUYOR

Genel Merkezdeki kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre; olağan kurultayın yerel seçimden önce yapılması neredeyse kesinleşmiş durumda. Kurultayın gerçekleşeceği tarih olarak ise 4-5 Kasım tarihleri işaret edilmekte. 4 Kasım’da genel başkan, 5 Kasım’da da Parti Meclisi (PM) üyeleri seçiminin yapılması planlanıyor."

 

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip